Jag undrar vad dessa två skyltar står för? Det är placerade i vår tomtgräns.
kan dessa hindra en tillbyggnad? Dvs om tillbyggnaden är tänkt att ske nära eller ovan på?
 
  • Två blå metallskyltar med texten "SV" och märkta "1.3" monterade på en stolpe vid en tomtgräns, med snöfläckar i bakgrunden.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Två skyltar i buskage med texten 'NB' och siffror, möjligtvis markeringar av tomgräns.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Krilleman
SV gissningsvis = ServiceVentil
NB gissningsvis = NedstigningsBrunn

Meter-antal och indikation med pil.
 
  • Gilla
TS och 2 till
  • Laddar…
Vatten rör är det väll
 
Kan tillägga att siffrorna som står på dem indikerar var, i förhållande till skylten, som det som indikeras finns. I fallet för den andra bilden, så täcks delar av skylten, men baserat på det som ses så finns nedstigningsbrunnen 1.8meter ut från skylten (riktning mot kameran i detta fallet). Skylt nummer ett är jag lite mer osäker då det ser ut att vara en högerpil (eller kanske ett minustecken). Oavsett så finns det en serviceventil 1.3 meter från skylten, förmodligen till höger eller rakt ut från skylten. Här är några relaterade trådar med fler förteckningar och info https://www.byggahus.se/forum/threads/maerkskyltar-pa-huset.286540/, https://www.byggahus.se/forum/threads/vad-betyder-skylten-som-sitter-pa-var-fasad.345217/.

Huruvida det påverkar ert bygge så är det svårare att säga, med hög sannolikhet så finns där ju rör i marken, och dessa rören går ju någonstans, eventuellt in över tomtgränsen. Ett första ställe är att begära ett ledningsanvisning på ledningskollen.se (gratis). Har man tur så har ledningsägaren koll på exakt dragning av ledningen hela vägen in till huset, men oftast har de bara koll på dragningen till överlämningspunkten (och ej biten fram till huset). För att få på hur rören går sista biten får man leta bland egna vvs ritningar eller andra dokument. Eller om man vet var vatten/avlopp kommer in i huset så kan man anta att de går hyfsat raka vägen till överlämningspunkterna. Gissningsvis går väl serviceventilen till ert inkommande vatten och nedstigningsbrunnen till avlopp eller dagvatten.
 
  • Gilla
Renhorn
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.