Hejsan. Har satt upp en Samsungfläkt i köket (kolfilter). https://www.samsung.com/se/cooking-appliances/hoods/wall-mount-hood-nk24m7070vs-ur/

Problemet är att där luften blåser ut längst upp på skorstenen så blåser det ut på skåp på båda sidor och sen rakt neråt vid sidorna om fläkten vilket gör att all ånga bara cirkulerar runt och inte dras upp i fläkten. Lägger jag någonting ivägen som stoppar luften att blåsa rakt ner så drar fläkten in all ånga. Någon som har något tips vad man kan göra?
 
  • Gilla
Odagan
  • Laddar…
Ja det är lite sp en kolfilterfläkt fungerar, någonstans måste luften ta vägen, och när det inte finns en imkanal så åker luften och ångan ner igen.
 
Ja precis men ska de funka såhär så kan man lika gärna strunta i att ha en fläkt..
 
Men det är ju själva stekoset som kolfiltret tar hand om. Inget annat.
Fettet skall fastna i fettfiltret och oset i kolfiltret. Luften far i övrigt bara runt i rummet.
 
  • Gilla
TechChad och 1 till
  • Laddar…
T
Kolfilterfläktens funktion är ju inte att ta bort den varmaluften utan ta bort matos och annat skit. Den kyler inte ner luften.
 
  • Gilla
JA”Snabbe”
  • Laddar…
Om det är en lägenhet i flerbostadshus så borde du ha en frånluftsventil någonstans i köket. Det normala är att den sitter där spisen står/stod. Den får man inte ansluta sin fläkt till men borde ta hand om den mesta ångan.
 
Förklarade nog lite dåligt. Förstår att luften ska cirkulera runt i rummet med en kolfilterfläkt. Problemet är att fläkten inte drar upp någon os eller ånga alls eftersom luften som blåser ut ur skorstenen blåser neråt och stoppar då fläktens sug.
 
Verkar onekligen vara en dum väggmodell att ha kolfilter i om den, via ventilgallren på var sida uppe vid taket, blåser bort matoset och ut i rummet.
 
Problemet är väl snarare att det är skåp på resp sida av fläkten misstänker jag. Mao inte fläkten det är fel på
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.