Grämjer mig lite när det gäller planeringen av mitt nya kök. Har en grovskiss hur jag tänkt mig upplägget. Några synpunkter på placering av utrymmen/vitvaror?.Är det lämpligt att ha ugn/micro bredvid kyl/frys? Kanske fler lådor och mindre skåp?
Hällen och hon är alldeles för nära varandra.
Sen får åtminstone jag en lite klaustrofobisk känsla av den designen..
Var är diskmaskinen?
Edit på den: såg diskmaskinen nu.. det där är ingen vidare planering alls..
Du kan inte sätta diskhon under fönstret? Och diskmaskinen på vänstra delen?
Sen får åtminstone jag en lite klaustrofobisk känsla av den designen..
Var är diskmaskinen?
Edit på den: såg diskmaskinen nu.. det där är ingen vidare planering alls..
Du kan inte sätta diskhon under fönstret? Och diskmaskinen på vänstra delen?
Förutom vad ovanstående inlägg nämner så verkar ugn och micro sitta väldigt högt. Man vill gärna inte plocka ut en kokhet matlåda ur micron i huvudhöjd. Samma med ugnsformar, vanligast är att ha grejer i mitten av ugnen, då vill man gärna att formar och plåtar är på en bekväm höjd när man ställer in eller tar ut dom
Kan dock säga att på jobbet sitter alla mikros i "huvudhöjd" och det funkar fint.. Men då är de flesta av oss (som värmer matlåda) tuffa industriarbetareE Emil_K skrev:Förutom vad ovanstående inlägg nämner så verkar ugn och micro sitta väldigt högt. Man vill gärna inte plocka ut en kokhet matlåda ur micron i huvudhöjd. Samma med ugnsformar, vanligast är att ha grejer i mitten av ugnen, då vill man gärna att formar och plåtar är på en bekväm höjd när man ställer in eller tar ut dom
Går väl att dra om avloppsstammen antar jag ( helt klart en prisfråga), ska ändå riva upp golvet. Denna lösning grundar sig på liknande placering som jag har i mitt nuvarande kök med tanke på fasta punkter som avlopp och eluttag. Avloppsstammen går ner där jag har diskhon i denna skiss.Violina skrev:
Man vill ju inte ha för långt mellan häll och ho, men nuvarande placering känns skitdålig (ärligt talat)..I idk56 skrev:
Väldigt lite plats att förbereda maten på (mellan häll och ho) och diskmaskinsplaceringen är (närmast att beskriva) som katastrof..
Har själv diskmaskinen placerad mellan häll och ho, och det är det enda med hela mitt kök som verkligen är skitdumt.. Men jag hade "ingen annan stans" att göra av den, utan så som mitt kök ser ut idag är nog bästa möjliga scenario..
Tidigare såg det "lite ut" som din ritning, men häll, ho och diskmaskin inklämd på en bänklängd på mindre än två meter.. grymt osmidigt och svårjobbat..
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 40 026 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 40 026 inlägg
Undrar varför du tycker diskmaskinsplaceringen är fel?Violina skrev:Man vill ju inte ha för långt mellan häll och ho, men nuvarande placering känns skitdålig (ärligt talat)..
Väldigt lite plats att förbereda maten på (mellan häll och ho) och diskmaskinsplaceringen är (närmast att beskriva) som katastrof..
Har själv diskmaskinen placerad mellan häll och ho, och det är det enda med hela mitt kök som verkligen är skitdumt.. Men jag hade "ingen annan stans" att göra av den, utan så som mitt kök ser ut idag är nog bästa möjliga scenario..
Tidigare såg det "lite ut" som din ritning, men häll, ho och diskmaskin inklämd på en bänklängd på mindre än två meter.. grymt osmidigt och svårjobbat..
Om den är till höger om diskhon så stänger du ju in dig i en liten "ruta" när du öppnar den. Blir inte särskilt smidigt.K Kurtivan skrev:
Behövs verkligen all bänkskiva? Jag hade nog funderat på diskho under fönstret, häll till vänster, sen kanske en radda högskåp med ugn/kyl/frys/mikro till höger. Svårt att säga utan att veta dimensionerna dock.