Hej,

Finns det någon som kan rekommendera en kvalitetsansvarig till en mindre utbyggnad (kök) i Saltsjö-Boo/Orminge i Nacka? Det handlar som sagt inte om ett stort projekt, men icke desto mindre skulle det vara tacksamt med lite tips.

/Med hopp om svar
 
Om jag istället frågar vart ni andra fått tag på KA, som bor i Sthlm/Nacka, kan man få nåt svar då... :-/
 
Vi hittade en KA på annons i Gula Tidningen! Fanns flera som annonserade, en skulle ha 15000:-, men vår tog 1500:-. För 1500:- till så gjorde han även konstruktionsritningar. Allt detta gjorde han glatt fast huset redan var byggt. Och gick med på byggmötet med statbyggnadskontoret. Något kvitto fick vi tyvärr inte bähää. Och det var några år sen! Så numret är borta. Men det går att hitta bra fok om man letar.
 
aka skrev:
men vår tog 1500:-. För 1500:- till så gjorde han även konstruktionsritningar.
Detta innebar att han hann med allt arbete på totalt ca 8 tim?! :surprised:

Det låter oerhört snabbt.
Bara byggsamrådet med tillhörande förberedelser tar 2 tim, inläsning av handlingar och upprättande av kontrollplan några timmar, sedan skall det göras ett antal platsbesök etc. Plus all uppmätning och ritningsarbeet.

Min uppskattning är att stackarn debiterat 50 kr/tim för faktiska arbetstiden. Det kan knappast anses som en rimlig timtaxa. Undrar om han hade försäkring, certifieringsintyg och andra saker som kan vara bra att ha om man är seriös.
Inte konstigt du fick betala svart!
 
Ja, det var en märklig man. Byggaren som hjälpte oss att bygga var "känd" och dög som kvalitetsansvarig på sin egen ort där han byggt många hus.
Men i Stockholm dög det inte. Och för en enkel tillbyggnad som vi gjorde så tyckte vi det skulle räcka, men nej.

Eftersom att studiemedel var enda ekonomin för oss så gällde det att hålla i pengarna. Då fick vi lösa problemt så billigt som möjligt. Priser vi fått var på 10-20000 så valet var lätt. Men vafan Gula tidningen var ju inte så seriöst egentligen, undrar om han annonserar fortfarande.

Och ja man får oftast vad man betalar för. Vi ville egentligen inte ha nåt mer än nån som skrev på, men vi fick en riktigt bra och engagerad gubbe. Med tanke på alla besök, tips på byggtekniken mm så var nog timpengen under 50 när man räknar efter...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.