Man kan ju tycka att det vore standard att färgen till dörrkarmarna ska ingå men icke på Trivselhus i alla fall.

Vi köpte ett hus nyckelfärdigt på b-plan men o-plan ska vi göra själva.

Vi hade dock betalt för allt material till o-plan utom målarfärgen till väggarna men detta förhandlade vi oss till senare pga fördröjt inflyttningsdatum (vattenläcka).

Nu har T-hus skickat oss omålade dörrkarmar som vi ska handla färg till och måla själva. Dom menar att de tycker att det ger dålig standard att måla dom i fabrik!

Ger det inte en sämre standard att skicka sina kunder material som inte är färdigt???

Hur gör ert husföretag???
 
Vi har också Trivselhus och får också obehandlade Dörrkarmar osv. Jag visste om detta innan faktiskt. Anledningen till att dom kommer obehandlade är att från fabrik så shellacksbehandlas (kanske felstavat men) dom inte om du skulle vilja ha dom vita. På 1-2 år så skulle dina karmar få gula kvistar som lyser igenom den vita färgen.

Så gör de flesta hustillverkarna, men sålänge du inte valt bort målningen i ditt kontrakt så gör ju målarn allt det jobbet.
 
Målning av karmar och lister ingår i målarens anbud om ni inte väljer bort målning och tapetsering och gör det själva (det finns enkla pengar att tjäna där). Varför det levereras omålade karmar och lister går ju att diskutera men alla vill ju inte ha vita tex så det är väl en anledning, en annan är nog det med kvistar och kanske oxå att färdigmålade blir skadade under transport och byggtid. Målar man går ju skador att foxa till.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.