Har någon erfarenhet av att måla om kaklet och/eller badkar. Tänkte göra en snålrenovering av badrummet som har halvkaklade väggar, och eftersom badkaret ser illa ut tänkte jag även prova att måla det. Har sett någon broschyr på att det finns kakel och emaljfärg.
Har någon provat?
 
Martin Timell gör en badkarsrenovoring i ÄH.

Titta in där lycka till
 
Jag brukar inte titta på hans program, men någon annan kanske har erfarenhet eller har provat att använda en sådan här typ av färg?
 
Här finns i alla fall lite info om hur man kan göra
http://www.did.se/ccbygg/default.asp?meny=gds&avdelning=13&instruktionid=193&kat=67
Har inte testat själv men jag anar att det är ganska tålamodsprövande att få det slätt och snyggt.

Det finns emaljfärg men det är så vitt jag vet småflaskor (typ nagellacksstorlek...)  för lagning av småskador. Man kan låta emaljera om badkaret se tex http://www.remaljeringsbolaget.com men är det ett standardbadkar är det inte värt pengarna... ;)

Ändring: hittade förresten en färgaffär som säljer emaljfärg, titta under Aktuellt -> Nyheter http://www.grutes.se/
 
Hemmakatten
Har sett ett par ommålade badkar - och de var INTE snygga :-/. Det ena badkaret hade redan efter ett par månader "lossna" färgflagor/sjok. Vet inte vad de använde för typ av färg.

Det andra var ett badkar som min väniinna målade om med en tvåkomponentsfärg när hon var 20 år eller så. Det var helt gräsligt, mörklbått, mycket synliga OCH kännbara penseldrag. Skulle man bada hos henne fick man alltid lägga en handduk i botten för att sitta på. Min väninna sa alltid att när färger börjar flaga bort eller försvinna skulle hon köpa ett nytt badkar. Men, men , den FÖRBASKADE FÄRGEN HÖLL HUR LÄNGE SOM HELST . >:(
Badkaret blev utslängt 20 år senare eller så fortfarande med färgen kvar.....

Sensmoral :). Tvåkomponentsfärger håller mkt bra om underarbetet att gott gjort. Men för att få ett SLÄTT, målat badkar krävs en mycket skicklig hand.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.