Hej!

Jag är ny på detta fantastiska forum, Svensk utflyttad till Belgien sedan två år. Vi skall nu bygga vårt första hus. De Belgiska husen är till 90% byggda av tegel, inner och yttertegel med isolering däremellan.

Vi vill inte ha ett sådan hus och har lyckligtvis hittat ett Belgiskt företag som bygger lite mer skandinaviskt; www.micasa.be

Deras teknik är väggar av spontat solitt trä, importerat från Norge och torkat. 56mm innerväggar, lite tjockare för ytterväggar. För ytterväggar är det givetvis även isolering och ytterfasad (trä eller tegel). Alla ledningar dras i golv och upp genom borrad kanaler i väggarna. Verkar mycket seriöst vi har besökt några av deras hus, talat med ägarna och det är enbart positiva kommentarer.

Inga standardhus, alla ritas efter kundens önskemål, hög grundstandard, bl a solida ekträgolv. Man kan dock få exakt de material man vill. Vettiga priser trots detta.

Har dock aldrig hört talas om denna byggteknik tidigare.

Man undrar - har nägon här sett något liknande?


Mats
 
Spontat solitt virke i ytterväggar var standard här förr i tiden. Vårt hus är byggt 1930. Ytterväggar och hjärtväggen är av solitt trä. Stående spontade plankor ca 45mm tjocka.

Dock utan isolering som du tydligen skall få.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.