Tobzter Tobzter skrev:
Känns långsökt att det ska vara ändrat inne i själva elementet,,,
, men ska söka vidare så fort man kommer hem och se om man kan lösa detta....
Det är inget du behöver tänka på om dina bilder stämmer och du haft båda i funktion som det är där, det finns inte mycket att lösa. Du har två fel där ett är mer allvarligt dvs att jorden är använd som nolla i sista elementet och sen att första körs på 400 V men är avsett för 230 V.

Bäst vore att du ordnar en nolla hela vägen så båda blir rätt kopplade med rätt spänning. Som alternativ i gråzonen eftersom du redan kör första med 400 V använd brun tråd mellan platserna för att förlänga vita fasen dit och lägg jorden rätt. Du kan ju också undersöka vad som hänt med den bruna på vägen, normalt borde den varit tredje fasen men som tur var med koppling till jordanslutningen verkar den ju nu vara spänningslös.
 
Tobzter
Men jag verkar inte ha någon nolla jag har jord och 2 faser,, och sedan den bruna som ja ska fortsätta följa vart den sitter,

Har kollat i nästa uttag för elementen de som sitter innan dessa som jag har visat bild på,
Där är brun "tvinad" igen. men ingen nolla där heller 2 faser och jord,
 
Skit i allt som finns, nu gäller det gå baklänges i anläggningen och byta allt till riktiga kulörer på tex brun, svart , grå ,blå ,G/G samt om det finns 3 faser i någon dosa så delas den upp vid varje element så det blir 1 fas till varje, är det fler så blir det 2 element på 1 fas. Du vill väl ha det rätt.
 
Tobzter
De ska göras , men om det har suttit 2fas element tidigare på denna plats som är först som är "Rätt" kopplat så skulle de ej vara några konstigheter?

Element 2 är felkopplat det ser jag men element 1 är kopplat rätt för att använda ett 2 fas element?
 
Möjligt att föregående ägare köpt ett nytt och då ett 230V , tagit fel i hyllan. Byter du det till 400v kopplar om jorden på rätt plats och kopplar 2 faser till elementet så är du hemma och behöver inte göra något alls. Då är anläggningen helt frisk, Det som då är att det finns 2 faser riktigt för det elementet
 
Tobzter
Tack för all hjälp. Nu bli de att åka å hämta 2st 400 v element å koppla in . Har kopplat om allt så de stämmer för inkoppling av 400v element
 
  • Gilla
GK100
  • Laddar…
Tobzter
Nu sitter de nya element på plats å rätt kopplat och varmt å skönt... jippi.. men ja just men ... Har märkt att dessa el element ger ifrån sig en låg frekvent signal hela tiden... prövade en norsk reset å starta om dom då ändrar de ton på ljudet.. höjde termostatet då vart de tyst någon timma för att sedan låta...
 
En del element surrar lite när dom är i 400V utförande, svårt att säga vad det beror på , testa med att koppla bort jorden tillfälligt om det slutar då, så kontaktar dui tillverkaren och ställer en fråga om detta.
 
Tobzter
Oki . Alltid är de något .. Så inge ide att köpa andra element som garanterat är tysta ?
 
Vet inte om det är värt det, men ring tillverkaren och fråga innan, och lever dom om så ska du kunna lämna tillbaka dom och ta andra. Märke på dom.
 
Surrar elementen ska du lämna tillbaka dom, ett modernt element SKA vara tyst.
 
Tobzter
Toppen då får man se vad classe Ohlson säger om detta
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.