Hej alla kunniga.

Jag har börjat kika på Philips Hue och har skaffat en Light strip till sonens myshörna viket är väldigt uppskattat.

Nu vill jag utöka med fler RGB-lampor, men Philips Hue säljer bara lampor med E27-sockel. Jag behöver E14. Att sätta en adapter fungerar inte, den får inte plats där jag ska använda den.

Fråga: Finns det något annat system med RGB-ledlampor som dels är kompatibelt med Philips Hue och som dels har E14-sockel?
 
Kolla www.lumenbulb.net.

Osäker på vad du menar med "kompatibel med Philips Hue" - det lär nog inte funka direkt ur boxen att nvända Philpis kontroller till något annat än Philips egna lampor. Men jag tror ändå man kan få till det så att det går att styra både den E14 jag länkar till och en Philips Hue från samma ställe, t.ex med IFTTT eller via någon lämplig gateway (gissar att det går att få till med både Zwave och KNX om man anstränger sig).
 
Philips Hue använder ZigBee Light Link och den du länkar till är för Bluetooth. Inte samma protokol, alltså
Däremot kan man med rätt firmware koppla ihop IKEAs Trådfri som är Zigbee LL med Philips Hue. Det verkar dock ha uppstått problem med andra ZLL-lampor och Hue-bryggan så Philips har f.n. blockerat ett antal produkter i senaste firmware. Med äldre firmware funkar dock IKEAs lampor.

http://www.developers.meethue.com/content/philips-hue-and-ikea-trådfri
 
Vid ytterligare läsning verkar inte Philips vara överens med IKEA om vem som följer ZLL-standard, så just nu fungerar det inte.
 
Nej, inte samma protokoll. Men det är den enda smarta RGB-lampa jag känner till med E14. Och som sagt, om man jobbar lite med att finna någon lämplig gateway så kan man säkert hitta ett sätt att styra dem från samma ställe. Sånt brukar gå om man anstränger sig. (Frågan är möjligen om resultatet är värt tiden det tar att klura ut hur man ska göra, men det är ju TS avgörande. Och inte säkert att man kan styra just från Hue-kontrollen.)
 
Tack för alla svar. Ska kika på lamporna ifrån lumenbulb.net

Det jag EGENTLIGEN är ute efter är att kunna styra någon form av RGB-lampa med E14-sockel ifrån min Vera Edge. Det fins plugin till Philips Hue så redan idag kan jag styra den ligtstrip jag nämner i OP ifrån min Vera, men det behöver inte nödvändigtvis vara just Philips Hue.
 
Den E14-lampan från IKEA är större än en normal (A60) E27-lampa. Har hittat några E14-klot med färg på marknaden i övrigt, förutom tretton på dussinet ”Kina-skräp”.
 
Sant... Om man lägger dem bredvid varandra i en ungefärlig jämförelse baserat på sockeln så ser det extremt ut, inget som kommer passa i min julstjärna direkt! Så, tips på bra E14 RGB med Zigbee stöd mottages gärna!

1. Normal / 2. Trådfri Vit / 3. Trådfri färg

Tre olika storlekar av vita ljuskällor med E14-sockel från IKEA, ordnade i storleksordning.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Med reservation för dåligt montage
 
Nu vet jag inte inte riktigt vad som händer här, Philips HUE har lampor med E14-sockel. Både med och utan rgb.

De med färg kostar förstås knark men ska det smaka så kostar det. De brukar gå lite rabatterat under black friday.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4404385

Jag stoppade in HUE-lampor i dessa julstjärnor för, bokstavligt talat, endast en halvtimme sedan. Visserligen ”bara” de lamporna där man kan ställa in vitbalansen men något annat behövs enligt mig inte till dessa. (Jag skulle bara testa lamporna, fan ta de som pyntar innan första advent! ;) )

Julstjärna med vitbalanserad belysning från Philips HUE lampa i ett mörkt rum med fönster och gardiner.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Nu kan man köpa lite olika huelampor till olika rabatterat pris på amazon.de, amazon.se och clashohlson.se (säkert flera andra också).

En liten fyi bara.
 
BigR
Har sett att amazon.de oftast har bättre erbjudanden på hue än amazon.se.

För den som funderar på utökning går här sidan går igenom både ljuskällor och annan hue-kompatibel utrustning https://iconnecthue.com/supported-devices/
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.