Är det någon som byggt ett Havsvik från Eksjöhus? Vore intressant med info om priser och om ni byggt till fristående eller integrerat garage. Har ni modifierat planlösning osv.

Väljer lite mellan Havsvik och Trivselhus skiss 513. Skulle vara intressant med lite info från er som byggt detta hus från TH också.
 
Hej

Vill bara tipsa om att Trivselhus har visning nu i helgen i Linköping. På hemsidan står bara att det är ett funkishus, men vi var där och tittade och det är en variant av skiss 513.
 
Dags att lyfta tråden.
 
Sök på havsvik i år i sökmotorn, så hittar du flera som byggt, bygger samt prisuppgifter. Tror det var 2170tkr för havsvik.
 
Fick ett pris på Havsvik för ett par veckor sedan och det var ca 2300 tkr. Relativt dyrt tycker jag. "Högsta std från början" skrev han, men vad det innebär vet jag inte. Har Eksjöhus en hög standard jämfört med t.ex. Myresjöhus, A-Hus, LB-Hus, Götenehus?
 
Eksjöhus har en högre standard än dem du räknade upp plus att Eksjöhus har avdragspriser som är väldigt bra, vilket innebär att du kan komma ner rejält i pris bara genom att ta bort lite garderober kanske kök m.m.
 
Vi har precis flyttat in i ett Havsvik.
Otroligt nöjda och måste säga att det överträffade våra förväntningar.
Vår kalkyl låg på 2,4 mkr med tomt och kalkylen från Eksjöhus höll till punkt och pricka!
/Havsvikägare
 
mimaloli skrev:
Vi har precis flyttat in i ett Havsvik.
Otroligt nöjda och måste säga att det överträffade våra förväntningar.
Vår kalkyl låg på 2,4 mkr med tomt och kalkylen från Eksjöhus höll till punkt och pricka!
/Havsvikägare
Vad kul att ni är nöjda. Vi har ännu inte bestämt oss. Vore kul om du ville skicka lite bilder. Valde ni till garage och andra tillval?
 
Återkommer med bilder... Har inte bilder just nu med huset färdigputsat i datorn...
Vi gjorde följande tillval:
- Rostfria vitvaror i kök
- Större tvättmaskin + torktumlare
- Puts på huset
- Ekmöbel i badrummet
- Klinkerytor i hall och kök

Vi har låtit gjuta plattan till garaget av samma entreprenör som gjöt hus-plattan, sedan murade vi garage och putsade det.
 
Låter väldigt prisvärt! Garaget ingick det i de 2.4m eller ligger det utanpå?
 
Skönt med bolag där kalkylerna håller, ska dock bygga hus som inte hamnar kring 2,4. Där spelar ju även tomten en stor roll naturligtvis.Har tittat på Kvadraten i egna hem-serien bl.a.
 
Murning och puts av garage ligger utanför entreprenaden.
Skall även tillägga att jag tror att tomt med VA-anslutning är ovanligt billig för vår region, vi betalade 297000:- inkl VA-anslutn.
I området där vi byggt har de precis rest ett Kvadraten. Fint, men planlösningen verkar lite skum, vardagsrum & altan ligger ut mot gatan, ser inte så mysigt ut!

Vi har inte ändrat något i planlösningen på vårt Havsvik, av den enkla anledningen att det var perfekt från början!
 
vet du om Havsvik går att få med inbyggt garage?
 
Visst går Havsvik att få med vidbyggt garage, det samma gäller ju Eksjöhuset Sandhem.
Vi kunde dock inte ha detta på vårt hus, dels för smal tomt och dels har vi en rätt så skaplig nivåskillnad vilket gör att garage ligger lite länge in på tomten än huset och ca 2 meter lägre.
Det räckte för vår del att vi fick spränga för en kostnad av ca 80.000:- för att få in vatten och avlopp till huset...vi hade inte någon lust att lägga extra pengar på att fylla upp tomten så att vi kunde få vidbyggt garage. Dessutom var det ändå strul med vårt bygglov som det var, så jag tror inte att kommunen gått med på det.
 
mimaloli skrev:
Återkommer med bilder... Har inte bilder just nu med huset färdigputsat i datorn...
Har ni tagit några foton på huset än?
Vore spännande att se resultatet. Funderar ju själva på att bygga ett.
Var i Sverige har ni byggt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.