Hej

Vi kommer troligen att sätta fönster i bastun på vårt hus, idag är det ritat som ett smalt fönster. Har någon erfarenhet av fönster i Bastu - bra eller dåligt? och om man ska ha det vilket typå av fönster rekomenderar ni - runt, smalt - typ av glas etc. ? ???

//Henrik
 
Det bör vara härdade glas inåt och utåt om ett fönster placeras i en bastu. Detta för att klara påkänningar i form av temperaturväxlingar.
 
Vi fick rådet av fönsterleverantören att välja ett fönster som var obehandlat dvs trä-rent på insidan. (och med härdat glas). Fönsterutseendet var inte så väsentligt för oss utan det väsentliga vara att det skulle linjera med fönster på nedre våningen. Ett "krav" borde dock vara att det är öppningsbart, det känns skönt att kunna vädra ut bastun genom fönstret , särskilt om man badar ångbastu.
 
Vi ska ha ett vanligt fönster i vår bastu, har inte fått några speciella direktiv, vitlackad insida, hoppas det håller, utseendet på fönstret har kanske med fasaden att göra, men vårt är 50x100 och öppningsbart!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.