Varför skulle golvet behöva förstärkas? Jag tycker inte att planlösningen är optimal. Entréarrangemanget till de små sovrummen är lite krystat och stjäl yta. Men det är ingen enkel uppgift. WC:t låser upp det hela.
 
Inte helt enkelt att få till det med planlösningen, någon bra idé du hsr lust att dela med dig av
Gällande golvet så var det en fråga som dök upp bara, inget du tror man behöver?
 
Hue gick det?
 
Väntar på att konstruktören ska bli klar o hoppas kunna börja bygga till våren. Tanken är att bygga en större takkupa och en mindre o ökar därmed boa med 24kvm.
 
Så här
 
  • Ritning av ett övre plan för ett hus med sovrum, badrum, allrum och balkong.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Ritningar över husets östra och västra fasader med måttangivelser och fönsterplaceringar.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Du har aldrig haft en tanke på takkyft? Jag går ju lite i samma tankar som dig så en fråga av ren nyfikenhet. Med för och motargument. För med så många takkupor lär det också kosta en slant.
 
Jodå men avsevärt mkt dyrare projekt plus att jag kan få problem med bygglovet om taknocken överstiger X meter. Fått indikation på pris baserat på A ritningen men väntar nu på k ritningen för att kunna få fast pris från hantverkare.
 
Är nyfiken på vad detta kommer att landa på. Så följer tråden med spänning
 
Jag ska sätta puts på huset och bygga ett garage samtidigt så vissa saker kommer ju gå in i varandra men återkommer när jag fått timmarna hantverkarna tycker kuporna ska ta. Är ju en del material som gör att det springer iväg, 6 fönster och 25 nya kvm som ska ha trägolv. Bor du i ett likadant hus?
 
Jag förstår. Ska bli intressant att följa. Jämför du offerter?

Jag bor i ett med liknande planlösning. Det är från 1960-talet. aluminium/träfasad. Men byggt på ett speciellt sätt. Med uppstolpade takstolar och lådor istället för vanliga reglar som bjälklag.
 
Tänkte ta in offerter från fyra olika byggare. Dels för att jämföra pris men även för att se hur de löser byggandet map att slippa huset stå öppet minimalt med tid.
 
Smart, använder du dig av en digitaltjänst eller ringer du runt och frågar?
 
Tycker inte de där tjänsterna funkar särskilt bra utan går på rekommendationer och folk som man sett jobbat hos grannarna med gott resultat.
 
Så jobbar jag med! Ska fortsätta med det. Tack!
 
  • Gilla
Dandersson80
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.