Hej!
Nykomling fr.o.m idag.  :)
Skulle behöva lite råd inför framtiden.
Vi har alltså ett hus som vi ska riva för att sen bygga upp ett nytt hus ifrån Älvsbyhus.
Har förstått att det där med att riva inte var så enkelt  :-/ och inte kostnadsfritt (hade jag i.o.f.s inte räknat med) heller.
Finns det någon som har skickat in en rivningsanmälan som vi ev. skulle kunna ha som mall när vi fyller i vår egen?
Det är ju en hel vetenskap detta.
Och sen... Kan man verkligen ringa brandkåren och be dom elda upp huset???
Eller är det bara ett skämt?  :surprised:
Vi bor på ett ställe som skulle kunna vara möjligt tror vi. Men stämmer det?
Tacksam för svar.
M v h Catrine
 
Visst ring brankåren dom blir jätteglad över att få ett hus att träna på. Vet att här i vårt stora distrikt står det flera olika barnkårer på kö för att få ett hus att elda upp :D
Sen beror det naturligtvis hur huset ligger, nära bebyggelse och så men du behöver inte vara rädd för att bli utskrattad om du ringer och frågar.
 
Om inte brandkåren vill, så kan du ju alltid lägga ut en annons på blocket.se att du skänker bort huset mot att den som får det också får ta bort det, man kan sälja allt på blocket, förstår inte att folk vill köpa så mycket skit, men smaken är ju olika...dock sätt en tidsgräns och att det gäller HELA huset, annars så kommer det att stå ett utplockat hus kvar under lång tid...
 
Med rivningsanmälan skall ni även bifoga en rivningsplan där det framgår hur ni tar hand om de olika materialen, hur mycket det finns av respektive fraktion och att ni identifierat det farliga avfall som antagligen finns i huset.
Det är altså inte "bara" att riva.......
Om inte ni har fullständig koll på detta så bör ni tala med någon som kan.
 
Jag vet inte var du bor någonstans men här nere i söder finns några bra rivningsfirmor. De tar hand om allt inklusive rivningslov, plan osv. Om det finns mycket återvinningsbart i huset behöver det inte heller kosta skjortan.
 
Vårt hus har vi sålt på blocket (för att bygga ett nytt). Eftersom huset flyttas var rivningslovet väldigt enkelt. (behövde inte redovisa hur vi gjorde med avfallet). Vi ansökte om det samtidigt som vi ansökte om bygglov på det nya huset.

Jesper
 
Är helt ny här men undrar om jag kan komma med en liten fråga... Vad får man ungefär för ett hus som man säljer på blocket??
 
Sätt ut en annons på blocket eller i lokaltidningen att folk får komma och riva det de vill ha.
Resterande kan brandkåren få bränna.
Det finns allt från träpanel som är värd att betala för till ved för den som är intresserad av torr pannved.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.