Ställde en fråga till både Nordsjö och Alcro vad de rekommenderade för färg till ett nytt garage på 40m2 med gips i tak och väggar och där jag kommer köra in och ut bilen vintertid varje dag, så en färg som tål fukt och som är lätt att göra ren var kravet.
Båda rekommenderade en våtrumsfärg, men lyssnar man ute i butikerna säger alla att det är överkurs, så hur ska man tänka? Våtrumsfärgen är ju dyr men har man lagt närmare 200.000 kr på garaget så kanske 1500kr extra på färg inte är så mycket att bråka om?
 
Rickard.
Jag hittade rustas hall & tvättstugefärg på bra rea när jag skulle måla garaget så jag provade och jag är då nöjd. Kan inte tänka mig att en våtrumsfärg skulle vara bättre på något sätt.
 
Vet inte vad Alcro menar med halvmatt.
Men väggfärg med 20 glans är bra till garage.
 
Stefan N Stefan N skrev:
Denna målade jag i garage och den verkar bra. [länk]
Den fick jag tips på i en butik alldeles nyss, kostade 1700:- / 10 lit.
Nordsjö har ju en liknande https://www.nordsjoprofessional.se/...MIotOL3qf67AIVSeuyCh1tJgKPEAAYAiAAEgLPxPD_BwE
och som medlem i LO har man 40% på färg och spackel i utvalda butiker så då kostade den " bara" 1000 kr/ 10 lit.
Båda benämns ju som matta, vilket ju är lite konstigt.
 
Jag har kört vanlig vit väggfärg och takfärg.
Inga problem med att köra in och ut med fukt osv..

Målat grått nedtill på väggarna så ev smuts inte syns jättemycket om det skulle bli något.
 
Ringde och talade med Nordsjö och Easy to Clean var matt för att tilltala de som behövde en tåligare färg i hemmet men för garage var P20 bättre med sin högre glans. Men det slutade med en https://www.nordsjoprofessional.se/sv/produkter/farg/nordsjo/nordsjo-professional-p25
som var ännu bättre, kostade 1800 kr/10 lit men med Metall-medlemsrabatt 1079 kr så det skilde bara 150 kr mot P20 så jag tyckte inte var något att tveka på. Detta gäller inte bara Metall utan fler fackförbund under LO så det kan ju vara värt att kolla på om ni är på G att köpa färg, 40% är ju riktigt bra rabatt. https://lomervarde.se/ifmetall/erbjudande/40-rabatt-pa-farg-och-spackel-fran-nordsjo/
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.