Hej alla,
Vi skulle vilja öppna en dörr mellan två utbyggnader som gjordes vid olika tillfällen.

Då de gjordes vid olika tillfällen så har ena väggen varit yttervägg tidigare, innan den andra utbyggnaden gjordes. Vi tror den är cement och är 13cm tjock. Medan den andra är bara gipsskiva.

Hur går man bäst tillväga för detta? Tror inte det ska vara problem med att det är bärande då det finns reglar i taket som ni kan se på bilderna. Det är väggen rakt fram som vi vill göra en dörr i. Ena bilden är tagen utifrån där man kan se de två olika utbyggnaderna och hur de har gjorts vid olika tillfällen.

Tjock vitvägg som tidigare varit yttervägg med synlig regel, bredvid en tvättmaskin.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Närbild på skarven mellan en gammal yttervägg av cement och en rödmålad trävägg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inre hörn av rum med tjock cementvägg, synliga reglar i taket och vit hylla till vänster.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
Helt omöjligt att avgöra med dessa bilder som underlag. Helst en planritning, men utvändiga foton kan fförklara en hel del. Inga väggar är gjorda av cement. Cement är bara bindemedel i puts och betong. Väggen är antaglugen gjord av murstenar av något slag. Det kan vara betonghålsten, lecasten och tegel. Sådana murade väggar är ofta puysade. Man kan få reda på en del genom att borra ett hål på en mindre framträdande plats. Väggar som är klädda med gipsskivor har för det mesta en stomme av träreglar. Det är alltid lättare att ta hål i en sådan vägg än en murad.
 
  • Gilla
thomas33
  • Laddar…
Tack Justus, menade att det troligen var betong men ska sätte en borr i väggen idag för att bekräfta. Planritningen har jag bifogat här. Det är den rosa markeringen som vi hade tänkte öppna upp.
 
  • Planritning av ett hus med rosa markering för en tänkt genomgång nära tvättstugan.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
En spännande och originell planlösning med köket placerat mellan en uteplats och ett inglasat uterum! Jag tror inte det är några problem ur bärningssynpunkt, men håltaagning i en murad vägg är alltid lite komplicerad. Om du har ett utvändigt foto på den aktuella delen så kan det bidra till klarhet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.