Vi bor i ett hus med en-rörs system med totalt 4 slingor. Nyinstallerad värmepump från Nibe – Luft/Vatten för uppvärmning.En utav de befintliga 4 slingorna ger ingen värme. Alla termostat är utbytta av rörmokare. Enligt papper från då huset byggdes 1986, skall den slingan som idag inte fungerar innehålla totalt 6 st element.
Endast 5 element finns kvar idag. Genom att lufta det femte elementet i slingan och släppa ut +10 liter vatten fick vi värmvatten ifrån värmepumpen att cirkulera genom alla fem elementen.

Sannolikt har det 6:e elementet på slingan bestått av en handdukstork i det gamla badrummet i huset. Detta badrum har renoverats och byggts om innan vi köpte huset och vi misstänker att den rörmokare som på den tiden gjorde jobbet har ”pluggat” elementet i tron om att vi har ett två-rörs system i huset. Detta måste vara gjort under kakel och fuktspärr i badrummet då inga tecken idag syns på att där funnits vattenledningar framdragna till det badrummet ifrån värmepumpen.

Hur går vi tillväga utan att göra om badrummet? Please help!
 
Finns värmeritningarna till huset kvar så kan man se var någonstans i badrummet som den ursprungliga radiatorn satt och hade sin anslutningspunkt. Sedan får man öppna upp utrymmet runt där. Kanske bäst underifrån om det är möjligt? (krypgrund?)
 
Om ditt eget hus inte har värmeritningar kan någon granne kanske ha om det är ett område med många likadana hus som byggdes samtidigt. Eller att de har kvar originalinstallationen så du ser vart det 6:e saknade ”elementet” finns.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.