Är det någon som byggt Trivselhus i eller kring Göteborg?

Vi har tagit fram ett hus i samarbete med Trivselhus och är väldigt nöjda med detta, säljaren är mycket bra och vi har genom diskussion kommit fram till ett hus som kommer passa oss bra.

Om vi nu skulle gå vidare och bygga så är man ju lite osäker på om Trivselhus fortsätter visa upp samma kompetens även efter avtalet är underskrivet?

Är det någon som har några goda/dåliga upplevelser, allmänna tips eller annat tänkvärt att dela med sig av vad gäller Trivselhus?

 
Vi har precis slutbesiktigat vårt Trivselhus som vi köpt geom TH i Göteborg. Det har gått mycket bra. Bygger ni nyckelfärdigt? Vi byggde nyckelfärdigt med delad entreprenad enligt THs standard. Har inte varit speciellt inblandad: vi bor i London och huset har byggts i Stenungsund. Vi börjar flytta in gradvis i påsk.

Är det något mera specifikt du undrar över?

Berit
 
Jag är väl mest ute efter "totalupplevelsen" av husbygget samt om det är nåt som "missats" i avtalet, och som man därmed fått göra själv, trots att man avtalat om nyckelfärdigt.

När man talar om husbygge så verkarväldigt många ha väldigt mycket negativt att berätta. Hur de fick jaga hantverkarna, hur de själva blivit ansvariga för vissa delar av byggnationen trots att de byggde "nyckelfärdigt" osv osv...

Men då du bott i London under hela byggnationen så verkar ju TH ha fixat allt till belåtenhet och det känns ju isåfall positivt.

Vi ska också bygga nyckelfärdigt (så gott som, vi sköter målning och tapetsering själva) med delad entreprenad så det borde ju inte bli några problem. Men är man född med tummen någonstans runt mitt i hand så är man ju lite nervös inför risken att åka på massa "oreglerade" arbetsuppgifter (=ökade kostnader)...
 
Hej igen

Totalupplevelsen har varit mycket positiv. Vi har haft en mycket proaktiv både säljare och snickare. Våra hantverkare har jagat oss snarare än tvärtom.

På Trivselhus är det säljaren och byggteknikern i Göteborg vi haft att göra med, men hantverkarna (utom mark och grund som BJE i Härryda gjort) har varit från Tjörn, Orust, Kungälv och Lilla Edet. Alltså inte troligt att du har samma hantverkare om du inte också bygger norr om Götet. Samtliga hantverkare har varit mycket bra både i fråga om kvalitet på arbetet och när det gäller kommunikation.

När vi kom hem för slutbesiktning så hade vi inte sett huset på över en månad så vi kom in i ett färdigt hus och var bokstavligen mållösa! Allt var klart. Elektrikern hade satt upp våra lampor, bad var på plats, värmen var på, ringklockan fungerade. Kan inte komma på något vi känner att "oj ska vi behöva göra det här själva?". Möjligen känner vi att vi inte riktigt kan kalla det är att "ha byggt vårt eget hus". Vi har inte gjort någonting..så nu ska vi måla utsidan - mest för samvetsskull.

Trädgården har vi planerat göra själva och tjällossningen hade precis kommit igång när vi var där, så det var en enda stor lerpöl. Vilket var skrämmande.

Vi hade tre kontrakt som TH drog upp, dvs juridiskt sett var det här en delad entreprenad. Ett kontrakt med TH, ett med grund/mark entreprenören och ett med snickaren. Entreprenörerna har sedan själva lejt ut arbete, snickaren tex har ansvar för att målning och kakling utförts i tid och enligt spec.

Det som kan strula är eventuella varor eller tjänster du har kontrakterat utanför ovannämnda tre kontrakt. I vårt fall har vi installerat gasspis, en täljstenkamin samt larm och nätverk. Trivselhus säljare beställde och såg till att det blev gjort. Men går något snett så är tex inte Garbo intresserade. I vårt fall har allt det här fungerat. Snickaren, elektrikern och VVS-aren har skött kontakter med underleverantörer.

Den enda delen av bygget som verkligen var jobbig var bygglovet. Vi har byggt i Stenungsund i ett gammalt sommarstugeområde med en restriktiv detaljplan. Vi fick ändra huset ett par gånger innan bygglovet gick igenom, precis innan semestrarna.

Nyckelpersonerna som fått bygget att flyta så bra är utan tvekan THs säljare och snickaren. Det är dom som hållit järn-koll. Ska du ta in referenser så börja med snickare och mark/grundentreprenörer. Har lagt ett direktmeddelande till dig med namn på vår säljare. Vill inte lägga ut namn hur som helst.

Berit
 
Vilken skön upplevelse det måste ha varit att stiga in i sitt nya, helt färdiga, hus! Känns väl dock bra att ni sparade målning utomhus, då har ni att göra i vår/sommar...

Vi ska bygga i Björlanda på Hisingen, får se vilka hantverkare vi får. Jag läste ditt meddelande och vi har samma säljare. Med tanke på vad du (och ytterligare en person i ett annat separat meddelande jag fick) skriver om denna så känner jag iallafall att den biten känns trygg.

Så det är inte fler kontrakt än så, det var ju inte så farligt. Det verkar ju vara en rätt så vettig arbetsfördelning de har ändå. Vi har inga separata leveranser ännu, de som kan bli aktuella är nog inte några som skulle kunna påverka husbyggets normala gång.

Intressant att ni bygger i ett gammalt sommarstugeområde, det ska vi också göra! Jag känner för övrigt rätt så stark avsky mot SBK här i Gbg... De släppte byggyta helt på ett likvärdigt område som gränsar till vårt, sen när vi talade med dem var det helt plötsligt totalstopp! De agerar lite som de vill där verkar det som. Man är ju totalt hjälplös (=vansinnigt arg) inför detta. De bytte inställning över en vecka! Nu har vi iallafall tagit fram ett hus som de har sagt halvt om halvt ok till, får se om de har samma inställning när bygglovet väl ska ges.

Hur stort fick ni bygga? Vi hamnar på en byggyta på 66 kvm, med två plan så blir det en boyta på 110 kvm vilket funkar bra för oss.
 
Vi tog ett av THs enplanshus och lade till en övervåning till kontor. Problemen med bygglovet i vårt fall hade mer med höjd på huset att göra än byggyta. Huset är 155 kvm i bv och lite över 50 i öv. Övervåningen är kontor, så som vi ser det så bor vi på 155 kvm.

Får man fråga var i Björlanda ni ska bygga? Är uppväxt på Hisingen och mina föräldrar bor fortfarande där och har båt som ligger på Björlanda kile, eller rättare sagt på land, på Krossholmen för tillfället.

Berit
 
Vad tyckte ni förresten om nivån på standardutrustningen?

Vi har valt bort en av möbelmodulerna i badrum och kommer väl eventuellt "uppgradera" bland vitvarorna, för övrigt är vi rätt nöjda. Men då har vi ju också varit med och skissat fram hela huset. Har ni gjort massa tillval (inredning/byggnadstekniskt mm)? Nåt tillval som ni är extra nöjda med isåfall?

Berit, du fick ett personligt meddelande om vart i Björlanda vi ska bygga... Vi har förresten också en båt i Björlanda Kile, den diskuterar vi dock mest på www.ifboat.com...
 
Vi behöll badrumsmodulerna. Dom är helt ok tycker jag. Förutom dom fula korgarna som ingår i det lilla badrummet. Dom står ouppackade i klädkammaren och kommer att eldas upp i kaminen så fort den är besiktigad.

Vi lade till en del. Det vi är mest nöjda med är extra skivor i både ytter och innerväggar, för ljud- och värmeisolering och för att göra det lättare att hänga upp saker. Bra val tyckte snickarna. Ändrade också om en del med vitvarorna.

När ekonomin har repat sig från bygget om några år så kanske vi också kan skaffa en båt...

Berit
 
Spånskivor då eller? Vad kostade det tillägget ungefär?
 
Vi har valt att "uppgradera" vårt hus ganska rejält faktiskt. Både vad gäller det "byggnadstekniska" och det estetiska. Vi resonerade som så att när vi väl bygger vårt drömhus så ska det bli så so VI vill ha det inte så som "standarden" säger.
 
Vi talade också om extra skivor i väggarna, främst för ljudisolering. Då gällde det dock endast innerväggar, kanske ska man även tänka på ytterväggarna. Sen kanske vi också skulle skaffa en kamin, om inte annat så kan man ju elda upp de delar av inredningen man inte tycker om...

CC: Vad ingår i en "rejäl uppgradering"? Var det så mycket som var dåligt med standarden?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.