6 473 läst · 8 svar
6k läst
8 svar
Bänkskiva av betong?
Sitter och bläddrar i ett överflöd av kataloger från kökstillverkare. Jag är intresserad av att sätta in bänkskivor av putsad betong i mitt nya kök. Är det någon som har erfarenhet av detta.
Tål materialet värme?
Hur är det med fläckar efter fett, vin osv?
Är det hygieniskt?
Tål materialet värme?
Hur är det med fläckar efter fett, vin osv?
Är det hygieniskt?
Kanske inte svar på dina frågor, men här har du en tråd där ämnet behandlats tidigare:
http://www.byggahus.se/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=kokobad;action=display;num=1102885361;start=0#0
http://www.byggahus.se/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=kokobad;action=display;num=1102885361;start=0#0
Jag har bestämt mig för att ha en betongskiva i köket...
Men jag har lite problem att hitta något lämpligt att blanda i betongen för att få lite trevligare färg, och jag har heller inte hittat något att behandla betongytan med när den har brunnit klart.
Men jag har lite problem att hitta något lämpligt att blanda i betongen för att få lite trevligare färg, och jag har heller inte hittat något att behandla betongytan med när den har brunnit klart.
Jag har experimenterat med färgpulvertillsatser, främst gula/occra i putsbruk för att slippa eftermålning och fått fina resultat. Det är ju samma sak med gjutbruket. Du hittar många olika färger i en välsorterad färghandel. Finns småburkar att köpa till experimenten och när man bestämt sig så köper man den stora förpackningen.H.äg Smurf skrev:
Vid efterbehandling gäller väl någon särskild typ av olja men de kan de säkert svara på i färghandeln.
Vi har precis beställt bänkskiva i betong (kombinerat med rostfritt) i färgen köksgrå. Den är mörkare än den vanliga grå och jättesnygg.
Betong ska ju vara ett porösare material än t.ex. stenskivorna så det är viktigt att man behandlar den, samt ser upp med rödvin och matolja, som inte bör ligga och gro in sig alltför länge.
Vi har inte fått bänkarna ännu, vi får väl se hur det blir
Betong ska ju vara ett porösare material än t.ex. stenskivorna så det är viktigt att man behandlar den, samt ser upp med rödvin och matolja, som inte bör ligga och gro in sig alltför länge.
Vi har inte fått bänkarna ännu, vi får väl se hur det blir
Brannigan,
Vi har beställt betongskivan via Swenova, vår köksleverantör. Jag tror att den kostar ca 15,000 kr och då är det på köksön + över diskmaskin och micro (dessa två står på varsin låda och är lite högre än resten av köksbänkarna).
Jag tror att det rör sig om ca 3 kvm totalt. Så det är inte helt gratis...
Vi har beställt betongskivan via Swenova, vår köksleverantör. Jag tror att den kostar ca 15,000 kr och då är det på köksön + över diskmaskin och micro (dessa två står på varsin låda och är lite högre än resten av köksbänkarna).
Jag tror att det rör sig om ca 3 kvm totalt. Så det är inte helt gratis...