Som ämnet anger, vad ska man egentligen välja.

Vi har börjat med ett stort antal husföretag och har efterhand uteslutit många pga att de har bemött oss dåligt, vi har inte gillat planlösningarna, exteriören passar absolut inte in i området/på tomten och så vidare.

Om det blir Smålandsvillan så gäller Stora Katthult 120 kvm (+70 kvm inredningsbar övervåning)
Hjältevadshus: Asken, 96,8 kvm (+96,8 kvm inredningsbar övervåning)

Prisskillnaden enligt prislistan är drygt 400 tkr.
Nu vet vi ungefär vilka tillval vi vill ha och om man justerar för dessa så blir prisskillnaden ungefär 100 tkr, eftersom nästan allt vi vill ha som tillägg i Smålandsvillan är standard i Hjältevadshus. Största enskilda posten är isolering av övervåning som ingår i Asken.

Bygget kommer att ske i västra Stockholmsområdet, och prisskillnaden efter tillvalen känns inte som att den kommer att spela någon större roll, utan det kommer nog mest att bero på det intryck vi får av representanterna, hur villiga de är att diskutera förändringar samt eventuella referenser.

Så alla ni som byggt hus från dessa tillverkare, främst i stockholmsområdet, vad har ni för erfarenheter av hur företagen har ställt upp?

Och alla ni andra som har hus från dessa leverantörer, vad har ni för uppfattning om kvaliten?

mvh
Petter
 
Hej.
Vi har byggt ett Hjältevadshus (Mogården) dock i Göteborgsområdet. Våran säljare har varit toppen, snabba svar på våra frågor och kan dom lösa något för oss så har dom gjort det. Att ändra på tex fönster placering har inte kostat något, att välja större fönster (höjdmässigt) kostar marginellt. Vi fick en lista på alla tillval och det tycker jag förenklade beslutsprocessen. Dessutom var det inget överpris för tillvalen. Även att tabort något fick du bra med pengar tillbaka för. Som sagt vi är nöjda med både hus och Hjältevadshus som företag.
Ulle :)
 
Säger som ovanstående. Har också byggt ett mogården (utanför Alingsås).
Är i det stora hela nöjd med säljaren. Krånglade med lite smågrejer i slutet. Men inga jättegrejer. Hjältevadshus skötte sig bra!

Tycker personligen att Hj-hus känns mer gedigert än smålandsvillan. Smålandsvillan känns lite mer Älvsbyhus. (Inget illa menat). Men lite lägre grundstandard m.m.

 
Hej!

Vi funderar på att bygga Ängsgården från Hjältevadshus i Partille.
Vad hette den säljaren ni var nöjda med?

MVH

Magnus :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.