D Dr Jumping Jack skrev:
Jo du kan göra en ny värdering men det får inte ändra amorteringskravet men det spelar ju ingen roll för dig. Om du får huset uppvärderat så har du chans på 85% lån.
vad menar du 85%lån?
 
J Jasmin9371 skrev:
vad menar du 85%lån?
Lån upp till 85% av värderingen
 
  • Gilla
Jasmin9371
  • Laddar…
Vi värderade om efter att ha bytt el och värmesystemet, ca ett år från köp till omvärdering. Vi behövde pengarna för att fortsätta renoveringen. Fastughetsbyrån tog dryga tusenlappen. Värderingen gick från 2,2 till 2,4
 
Har varit igenom liknande procedur, det du vill ha från banken är ett ”byggkrekditiv” dvs. Banken betalar dina fakturor/kvitton upp till beslutat belopp (banken stämmer först av med en mäklare om vad mäklaren uppskattar värdet till efter renoveringen/tillbyggnaden som du har planerat) efter avslutat arbete så görs en omvärdering, ja du får omvärdera vid större renoveringar eller tillbyggnad. Den del som ryms inom 85% av det nya värdet kommer du få omvandla till ”bolån” (det blir en liten kostnad för nya ”pantbrev”). Eventuell överstigande kostnad som inte ryms inom 85% kommer att bli ett ”blancolån” med något högre ränta. Att bygga ett badrum är jag 99,9% säker på kommer att innebära att du får göra en omvärdering.

Vi la om taket, satte in toa och dusch i tvättstugan, renoverade ett befintligt badrum samt byggde in en balkong så vi fick ett till sovrum. (Även det i Dalarna). Inga konstigheter alls.

Det är även så att, säg att du amorterar 2000kr/mån på ditt bolån så kan du efter ett år flytta över 24’000kr från ditt eventuella blancolån till ditt bolån för att sänka dina totala räntekostnader och din amortering på blacolånet.

hoppas jag inte krånglade till det allt för mycket
 
  • Gilla
TickyNucker
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.