Hej!
Har en stuga som står på berg med jord en bit upp på grunden. Har ingen källare och grunden är låg. Tänkte måla biten under jord med något som tätar mot fukt. Fungerar tjära? Övre delen tänkte jag ha omålad eller måla med någon sorts grundfärg. Har färg till husgrunden annat syfte än att bara vara snygg? Lite orolig att den ska flaga av och då bli fulare än om det varit omålat. Tack i förväg!
 
Vad ska syftet vara med den täta färgen om det inte finns någon källare innanför? Risken är väl bara att man stänger in fukt?
 
Tänkte hindra det vatten som jorden suger upp och därefter muren. Har ett högt berg på gaveln, som lutar mot stugan och där rinner det mycket vatten när det regnar. Skulle bara vattentäta så högt som jorden ligger mot muren, inte ovanför den.
 
Har du putsad grund kan du stryka med kallasfalt och återfylla med grus/singel närmast grunden för att försöka uppnå ett kapillärbrytande skikt. Att måla putsen ovan mark är främst en utseendegrej o väljer man det ska färgen vara avsedd för det.
 
Tack!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.