Ska renovera badrummet hemma och kommer få offerter från Renovera NU och Max Martin construction, är det någon här inne som har erfarenhet av dessa firmor?
Jag har googlat och båda företagen har bra omdömen och vad jag kan se har de både F-skatt och behörigheter som krävs.
Vad mer kan jag göra? Det handlar om mycket pengar och jag är rädd för att bli blåst.

Eller har ni hantverkare i Stockholmsområdet att rekommendera?
 
L
Ta in fler offerter , inte bara från exklusiva företag , klart en smaksak för den som ska göra något det kan löna sig
 
förlåt men vad menar du med exklusiva företag? Har du tips på något annat företag att ta in offert från så skulle jag vara tacksam.
 
L
I stil med Modell Gagennau inom kök , dom tar bra betalt ,iof lite lyxiga grejer , klart man får vad man betalar för och vill ha
Att säga något företag eller rekommendera är svårt , det kostar ju inget att få offerter , och ge dom någon spec på vad ni vill ha , ni behöver få in en 5 st för att utvärdera det
Bygga om ett badrum måste ta sin tid i planering och kostnadskontroll , så ha inte bråttom
 
Jag tog en titt på MM construction.

Min första reaktion på en googling var att de enligt "reklam" på facebook verkar erbjuda städtjänster och transporttjänster utöver att renovera badrum. Behöver inte vara ngt. fel med det. Men en firma som verkligen är bra på att renovera badrum, borde ha fullt upp med det, och inte hinna städa hos folk. En risk att man anlitar städfirman för badr. renovering. Kan fortfarande vara en jätteduktig städare som är en jäkel på att kakla, men det känns mindre sannolikt.

Om man sedan tittar lite på omdömen:

På rejta, har nästan 30 omdömen som är givna de senaste 2 månaderna, flera samma dag ingenting före det.

Det kan ju finnas en naturlig förklaring, men den mer sannolika förklaringen är att de skriver omdömena själv.

Man ser liknande märkliga tidssamband på andra omdömessidor.
 
  • Gilla
Snickerzz och 2 till
  • Laddar…
Här är mina erfarenheter av Renovera Nu från 2020.

Den korta versionen.

VARNING: Anlita ALDRIG Renovera Nu!!!

Den lite längre versionen.

El-besiktningsmannens utlåtande: ”Den här installationen är fullständigt undermålig, brandfarlig och direkt livsfarlig med bl.a ojordade vägguttag i kök samt ute. Nu åker du och köper och installerar extra brandvarnare på direkten!”. Under arbetets gång så klantade dom sig så att 400 volt gick ut i hela huset, detta förstörde ca 15 elektronikprylar, inkl. förstärkare, 2 Apple Tv, nya köksfläkten, med mera, med mera, SAMT bergvärmepumpen, så vi hade varken varmvatten eller värme i elementen under den kallaste veckan av vintern. Dessutom, när dom ändå var på gång, så pajjade dom elen i källaren. Detta förnekade dom att det var deras fel tills jag kontaktade advokater och två elbesiktningar som jag fick betala.



VVS-besiktningen: ”Helt undermålig, måste göras om”



Det nya golvet knarrar redan, och betsningen av den dyra stavparketten är åt skogen.

Kaklet är inte korrekt monterat. Och under arbetets gång förstörde dom den nya rökkanalen som Elda hade murat, så jag får kalla in Elda att göra om det på en lördagkväll, detta får jag betala.



Enl. Lag måste dom få chansen att rätta till felen, det gjorde dom inte på två månader (efter besiktningarna, fyra månader efter att jag påtalat det), så nu är dom med advokaternas hjälp utsparkade och vi kan anlita någon annan att göra om mycket stora delar av entreprenaden.



Renovera Nu är numera varken med i Elsäkerhetsverkets lista över godkända el-installationsbolag, eller Säker Vattens lista (upphörde 2019) över godkända VVS företag! Dessutom hade Elsäkerhetsverket ett pågående ärende mot Renovera Nu när jag pratade med Elsäkerhetsverket och på merinfo.se så ser man att det finns ärenden hos Kronofogden på dom.



Den långa versionen.

En kompis rekommenderade Renovera Nu till vår köksrenovering för han hade haft dom hos sig 2017 och var nöjd med resultatet, och skulle anlita dom nu igen, det var början på mardrömmen....

Sen 2017 så har det verkligen gått utför med företaget, så bli inte lurad av gamla positiva review’er!



När vi kommit överens om att vi skulle anlita dom så blev dom helt plötsligt omöjliga att få tag på, och det beteendet har hållit i sig under hela arbetets gång. Dom tar jättelång tid på sig att svara på textmeddelanden, mail, och telefonsamtal och dom ringer ofta inte upp. Dom skryter i sin reklam om att man har en ”personlig kontakt”, ja vafan hjälper det om man aldrig kan få tag i den personen. Då står man där med arbetare från Kazakstan som inte kan någonsomhelst varken svenska eller engelska, och det enda man har att förlita sig på är Google Translate. Mardrömmen börjar tidigt i arbetets gång påtalar man problem så får man höra att ”det ska man inte lägga sig i”.



När jag påtalar att golvet sviktar trots att dom ska ha fixat det, så får man en sur kommentar om att dom ska fixa det. I samband med renoveringen av köket så har vi anlitat Elda butiken för att sätta in en köksspis. För detta murar dom en ny rökkanal i murstocken. När Renovera Nu ska lägga in en avlastning i murstocken, så förstör dom murstocken som Elda butiken har gjort, men detta märks förstås inte förens senare när sotaren kommer och besiktigar spisinstallationen. Vi detta laget är det kaklat över murstocken. I vanlig ordning så förnekar Renovera Nu att dom gjort något fel och skyller på andra, och det blir nästan slagsmål mellan Renovera Nu och Eldas personal (som var mycket tålmodiga tills dom till slut lackade ur). Killen från Elda (som var mycket hjälpsam) får till slut göra hål i den nykaklade väggen och mura om delar av rökkanalen (tio på en lördagkväll), på min bekostnad.



Jag frågar när jag ska beställa leverans av köket och vi kommer överens om ett datum, en måndag. På fredag så frågar jag om dom verkligen kommer att hinna att slipa golvet, betsa och lacka det som vi kommit överens om, ”jadå, det är inget problem”, dom ska som vanligt jobba på helgen. När måndag kommer och IKEA står där med köket är man såklart inte klar! Så jag får be IKEA magasinera köket och leverera om det senare (en till extra kostnad för mig). En VECKA senare så är dom redo att montera köket. Då har man täckt golvet inför köksleveransen, så jag kan inte se hur det ser ut. När dom har monterat köket och pappen tas bort, så är inte golvet alls som vi kommit överens om, så det får göras om (på min bekostnad). När dom gör om golvet så försöker dom fixa fula missfärgningar i golvet, dessa ”fixar” ser ut som en treårig clown suttit och fingermålat på golvet. När kyl och frys ska ställas tillbaka så pajjar dom ismaskinen i frysen, även denna reparation får jag betala.



När entreprenaden lider mot sitt slut så ska dom färdigställa elen... det är då dom riktigt stora problemen börjar. Uppenbarligen är grundarbetet med elen totalt undermålig så dom kan inte få ihop installationen. Personalen är fullständigt inkompetent, jag får via Google Translate stå och förklara basala regler och förhållanden i Svensk elstandard. Flera ggr påstår dom att dom är klara, vid ett tillfälle så skulle jag, på strömbrytaren i hallen, tända utebelysningen, då släcks spot’arna i taket inne i köket. Man börjar vid det här laget tro att man är med i inspelningen av uppföljaren till ”Drömkåken”.



Mardrömmen med elen fortsätter... Dom river, och klipper i kopplingsskåpet under flera dagar (och tappar verktyg på hallgolvet så att det blir fullt med fula jack i det). Vid nåt tillfälle uppstår en ”flytande nolla” (för dom förstår inte vilket typ av elinstallation vi har) och massor med elektronikprylar, och vår bergvärmepump förstörs. Detta är under den kallaste veckan av vintern. Vi får under denna tid elda i kaminen i vardagsrummet och ställa ut fläktar för att sprida värmen från vardagsrummet, vi har inget varmvatten och ingen el, och får således under en veckas tid duscha på jobbet och gymmet.



Under felsökningen av detta så river dom omkring i elen i källaren så elen i källaren blir helt förstörd, nåt som dom fortfarande, efter fem månader, inte har fixat (nu är dom såklart utkastade, och vi letar annan entreprenör att ordna upp deras röra). Dom lämnar koppligsdosor öppna, så tåtar sticker ut ur väggen på ett flertal ställen, och ”tillfälliga” sladdar går tvärs över taket. Vid nåt tillfälle under denna rivande så kopplar dom bort elen till utebelysningen och garaget. I garaget står vår frys full med dyrt kött och annan mat som givetvis smälter när frysen inte har någon ström. Dom gör också ”tillfälliga” lösningar för att vi ska ha nån belysning i källaren, så källarlamporna står och brinner hela tiden då dom inte går att tända och släcka via ordinarie lyseknappar. Dessa lyser fortfarande, jag får ha skarvsladdar genom källaren för att få el till garaget, där det heller fortfarande inte finns någon belysning, fem månader senare... inte speciellt ”tillfällig” lösning tycker jag.



Under hela tiden så förnekar Renovera Nu att detta har något med deras arbete att göra!! Dom skyller på att ”det var fel från början”. Dom har till och med skickat ett skriftligt ”intyg” på att elinstallationen är korrekt. Detta intyg är en (förutom adress detaljer) ord-för-ord kopia av intyget som dom utfärdade till min kompis som anlitade dom samtidigt. I intyget står det att dom har ”kontrollerat elen i badrum”, trots att inget badrum har ingått i offerten (men det gjorde det hos min kompis). Detta kan såvitt jag förstår vara ett brott, ett s.k. ”oäkta intygande”. Min stackars kompis har även han haft samma problem, med samma (om inte värre) omfattning som mig. Förutom att han mått dåligt av Renovera Nu’s behandling så har han dessutom mått jättedåligt över att han rekommenderade Renovera Nu till mig, trots att det baserade sig på sina goda erfarenheter från några år tidigare. Jag mår och sover också mycket dåligt under den här tiden och det går ut över min effektivitet på jobbet, till slut får jag anlita advokater för att hantera Renovera Nu. Två separata elbesiktningar görs, en av en oberoende elfirma och en av en elbesiktningsman (som jag får bekosta). Bägge kommer fram till samma slutsats, och den bekräftar såklart allt som jag har påvisat och med advokaternas hjälp och besiktningarna tvingas Renovera Nu slutligen att erkänna att dom gjort fel. Dom kommer då med något löjligt lågt ”erbjudande” om avdrag på fakturan mot att jag inte får skriva något om alla dessa problem någonstans! Man undrar hur många sådana ”erbjudanden” dom har fått kunder att gå med på för att kunderna inte orkar eller ha råd att slåss? Efter att jag såklart förkastat detta, försöker dom att ta in nån annan firma att fixa elen, men dom vill inte ta på sig jobbet. Efter detta så händer ingenting och tillslut så kastar jag med advokaternas hjälp ut dom.



Jag vet ännu inte hur mycket advokatkostnader och alla andra extrakostnader som detta har medfört kommer att hamna på, men jag vet att det blir rejält mycket dyrare än den ursprungliga offerten från Renovera Nu iallafall. Allt som jag har beskrivit ovan finns dokumenterat i text, inspelningar, med vittnen, och besiktningsprotokoll.



Kort sagt, låt er inte luras av gamla positiva review’er! Företaget är nu en katastrof som gör direkt livsfarliga och absolut inte fackmannamässiga varken el, VVS eller bygg installationer. Dom ljuger dessutom och skyller sina problem på kunderna.


Med hopp om att ingen annan ska behöva drabbas av samma problem från detta företag.
 
Redigerat:
  • Ledsen
  • Gilla
  • Arg
  • Wow
henric78 och 13 till
  • Laddar…
Renovera nu tog tre ggr så mycket betalt för ett ingrepp i ett badrum mot vad andra entr gjort. Varning!
Titti
 
  • Gilla
Klockradio
  • Laddar…
A albedo039 skrev:
Här är mina erfarenheter av Renovera Nu från 2020.

Den korta versionen.

VARNING: Anlita ALDRIG Renovera Nu!!!

Den lite längre versionen.

El-besiktningsmannens utlåtande: ”Den här installationen är fullständigt undermålig, brandfarlig och direkt livsfarlig med bl.a ojordade vägguttag i kök samt ute. Nu åker du och köper och installerar extra brandvarnare på direkten!”. Under arbetets gång så klantade dom sig så att 400 volt gick ut i hela huset, detta förstörde ca 15 elektronikprylar, inkl. förstärkare, 2 Apple Tv, nya köksfläkten, med mera, med mera, SAMT bergvärmepumpen, så vi hade varken varmvatten eller värme i elementen under den kallaste veckan av vintern. Dessutom, när dom ändå var på gång, så pajjade dom elen i källaren. Detta förnekade dom att det var deras fel tills jag kontaktade advokater och två elbesiktningar som jag fick betala.



VVS-besiktningen: ”Helt undermålig, måste göras om”



Det nya golvet knarrar redan, och betsningen av den dyra stavparketten är åt skogen.

Kaklet är inte korrekt monterat. Och under arbetets gång förstörde dom den nya rökkanalen som Elda hade murat, så jag får kalla in Elda att göra om det på en lördagkväll, detta får jag betala.



Enl. Lag måste dom få chansen att rätta till felen, det gjorde dom inte på två månader (efter besiktningarna, fyra månader efter att jag påtalat det), så nu är dom med advokaternas hjälp utsparkade och vi kan anlita någon annan att göra om mycket stora delar av entreprenaden.



Renovera Nu är numera varken med i Elsäkerhetsverkets lista över godkända el-installationsbolag, eller Säker Vattens lista (upphörde 2019) över godkända VVS företag! Dessutom hade Elsäkerhetsverket ett pågående ärende mot Renovera Nu när jag pratade med Elsäkerhetsverket och på merinfo.se så ser man att det finns ärenden hos Kronofogden på dom.



Den långa versionen.

En kompis rekommenderade Renovera Nu till vår köksrenovering för han hade haft dom hos sig 2017 och var nöjd med resultatet, och skulle anlita dom nu igen, det var början på mardrömmen....

Sen 2017 så har det verkligen gått utför med företaget, så bli inte lurad av gamla positiva review’er!



När vi kommit överens om att vi skulle anlita dom så blev dom helt plötsligt omöjliga att få tag på, och det beteendet har hållit i sig under hela arbetets gång. Dom tar jättelång tid på sig att svara på textmeddelanden, mail, och telefonsamtal och dom ringer ofta inte upp. Dom skryter i sin reklam om att man har en ”personlig kontakt”, ja vafan hjälper det om man aldrig kan få tag i den personen. Då står man där med arbetare från Kazakstan som inte kan någonsomhelst varken svenska eller engelska, och det enda man har att förlita sig på är Google Translate. Mardrömmen börjar tidigt i arbetets gång påtalar man problem så får man höra att ”det ska man inte lägga sig i”.



När jag påtalar att golvet sviktar trots att dom ska ha fixat det, så får man en sur kommentar om att dom ska fixa det. I samband med renoveringen av köket så har vi anlitat Elda butiken för att sätta in en köksspis. För detta murar dom en ny rökkanal i murstocken. När Renovera Nu ska lägga in en avlastning i murstocken, så förstör dom murstocken som Elda butiken har gjort, men detta märks förstås inte förens senare när sotaren kommer och besiktigar spisinstallationen. Vi detta laget är det kaklat över murstocken. I vanlig ordning så förnekar Renovera Nu att dom gjort något fel och skyller på andra, och det blir nästan slagsmål mellan Renovera Nu och Eldas personal (som var mycket tålmodiga tills dom till slut lackade ur). Killen från Elda (som var mycket hjälpsam) får till slut göra hål i den nykaklade väggen och mura om delar av rökkanalen (tio på en lördagkväll), på min bekostnad.



Jag frågar när jag ska beställa leverans av köket och vi kommer överens om ett datum, en måndag. På fredag så frågar jag om dom verkligen kommer att hinna att slipa golvet, betsa och lacka det som vi kommit överens om, ”jadå, det är inget problem”, dom ska som vanligt jobba på helgen. När måndag kommer och IKEA står där med köket är man såklart inte klar! Så jag får be IKEA magasinera köket och leverera om det senare (en till extra kostnad för mig). En VECKA senare så är dom redo att montera köket. Då har man täckt golvet inför köksleveransen, så jag kan inte se hur det ser ut. När dom har monterat köket och pappen tas bort, så är inte golvet alls som vi kommit överens om, så det får göras om (på min bekostnad). När dom gör om golvet så försöker dom fixa fula missfärgningar i golvet, dessa ”fixar” ser ut som en treårig clown suttit och fingermålat på golvet. När kyl och frys ska ställas tillbaka så pajjar dom ismaskinen i frysen, även denna reparation får jag betala.



När entreprenaden lider mot sitt slut så ska dom färdigställa elen... det är då dom riktigt stora problemen börjar. Uppenbarligen är grundarbetet med elen totalt undermålig så dom kan inte få ihop installationen. Personalen är fullständigt inkompetent, jag får via Google Translate stå och förklara basala regler och förhållanden i Svensk elstandard. Flera ggr påstår dom att dom är klara, vid ett tillfälle så skulle jag, på strömbrytaren i hallen, tända utebelysningen, då släcks spot’arna i taket inne i köket. Man börjar vid det här laget tro att man är med i inspelningen av uppföljaren till ”Drömkåken”.



Mardrömmen med elen fortsätter... Dom river, och klipper i kopplingsskåpet under flera dagar (och tappar verktyg på hallgolvet så att det blir fullt med fula jack i det). Vid nåt tillfälle uppstår en ”flytande nolla” (för dom förstår inte vilket typ av elinstallation vi har) och massor med elektronikprylar, och vår bergvärmepump förstörs. Detta är under den kallaste veckan av vintern. Vi får under denna tid elda i kaminen i vardagsrummet och ställa ut fläktar för att sprida värmen från vardagsrummet, vi har inget varmvatten och ingen el, och får således under en veckas tid duscha på jobbet och gymmet.



Under felsökningen av detta så river dom omkring i elen i källaren så elen i källaren blir helt förstörd, nåt som dom fortfarande, efter fem månader, inte har fixat (nu är dom såklart utkastade, och vi letar annan entreprenör att ordna upp deras röra). Dom lämnar koppligsdosor öppna, så tåtar sticker ut ur väggen på ett flertal ställen, och ”tillfälliga” sladdar går tvärs över taket. Vid nåt tillfälle under denna rivande så kopplar dom bort elen till utebelysningen och garaget. I garaget står vår frys full med dyrt kött och annan mat som givetvis smälter när frysen inte har någon ström. Dom gör också ”tillfälliga” lösningar för att vi ska ha nån belysning i källaren, så källarlamporna står och brinner hela tiden då dom inte går att tända och släcka via ordinarie lyseknappar. Dessa lyser fortfarande, jag får ha skarvsladdar genom källaren för att få el till garaget, där det heller fortfarande inte finns någon belysning, fem månader senare... inte speciellt ”tillfällig” lösning tycker jag.



Under hela tiden så förnekar Renovera Nu att detta har något med deras arbete att göra!! Dom skyller på att ”det var fel från början”. Dom har till och med skickat ett skriftligt ”intyg” på att elinstallationen är korrekt. Detta intyg är en (förutom adress detaljer) ord-för-ord kopia av intyget som dom utfärdade till min kompis som anlitade dom samtidigt. I intyget står det att dom har ”kontrollerat elen i badrum”, trots att inget badrum har ingått i offerten (men det gjorde det hos min kompis). Detta kan såvitt jag förstår vara ett brott, ett s.k. ”oäkta intygande”. Min stackars kompis har även han haft samma problem, med samma (om inte värre) omfattning som mig. Förutom att han mått dåligt av Renovera Nu’s behandling så har han dessutom mått jättedåligt över att han rekommenderade Renovera Nu till mig, trots att det baserade sig på sina goda erfarenheter från några år tidigare. Jag mår och sover också mycket dåligt under den här tiden och det går ut över min effektivitet på jobbet, till slut får jag anlita advokater för att hantera Renovera Nu. Två separata elbesiktningar görs, en av en oberoende elfirma och en av en elbesiktningsman (som jag får bekosta). Bägge kommer fram till samma slutsats, och den bekräftar såklart allt som jag har påvisat och med advokaternas hjälp och besiktningarna tvingas Renovera Nu slutligen att erkänna att dom gjort fel. Dom kommer då med något löjligt lågt ”erbjudande” om avdrag på fakturan mot att jag inte får skriva något om alla dessa problem någonstans! Man undrar hur många sådana ”erbjudanden” dom har fått kunder att gå med på för att kunderna inte orkar eller ha råd att slåss? Efter att jag såklart förkastat detta, försöker dom att ta in nån annan firma att fixa elen, men dom vill inte ta på sig jobbet. Efter detta så händer ingenting och tillslut så kastar jag med advokaternas hjälp ut dom.



Jag vet ännu inte hur mycket advokatkostnader och alla andra extrakostnader som detta har medfört kommer att hamna på, men jag vet att det blir rejält mycket dyrare än den ursprungliga offerten från Renovera Nu iallafall. Allt som jag har beskrivit ovan finns dokumenterat i text, inspelningar, med vittnen, och besiktningsprotokoll.



Kort sagt, låt er inte luras av gamla positiva review’er! Företaget är nu en katastrof som gör direkt livsfarliga och absolut inte fackmannamässiga varken el, VVS eller bygg installationer. Dom ljuger dessutom och skyller sina problem på kunderna.


Med hopp om att ingen annan ska behöva drabbas av samma problem från detta företag.
Svårt å säga stopp eller? hade ju vart läge redan när de inte ens går att få kontakt/ prata ren svenska med som göra `jobbet`
 
  • Gilla
henric78 och 1 till
  • Laddar…
S steelcenter skrev:
Svårt å säga stopp eller? hade ju vart läge redan när de inte ens går att få kontakt/ prata ren svenska med som göra `jobbet`
Typiskt svenskt, man står och tittar på medan hela huset rivs.
 
  • Gilla
steelcenter och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.