Hej!
jag har dragit om en massa telerör och skarvat de för att kunna dra ethernet till de flesta rummen i huset. Allt slutar på kattvinden där jag tänkt på andra sidan väggen ha min patchpanel. Kablarna ligger 2-3 styck i 20mm flexslang, totalt 8 slangar idag(kommer nog utökas med tiden). Min tanke från början va att dra de till en takdosa/multidosa för att få andra sidan väggen någorlunda snygg.

Finns det något snyggt täcklock man kan använda till de? Jag har inte lyckats hitta dosor med så många anslutningar ens. Jag har sett förslag på https://www.kjell.com/se/produkter/...enomforing-for-bord-60-mm-svart-2-pack-p51484 men jag vill ju kunna utöka till 24 kablar i framtiden, oklart om de får plats där. Jag har även kollat på rörmuffar men vad kan man fästa så många flexslangar i på vindsidan? Finns det kopplingsdosor man kan ansluta typ 12st 20mm rör i värsta fall? Även med ett elskåp på vinden så vill jag ju ha det snyggt på andra sidan!
 
Det finns dosor modell större med många anslutningar för VP-rör i olika dimensioner - sk. Central-/Teledosa.
Den löser kanske bara halva ditt problem - att samla rören; tillhörande plåtlock har inga färdiga uttag för dina nätverkskablar till patchpanelen.
Ritning av en central-/teledosa med flera anslutningar för VP-rör.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Se t.ex: https://www.elbutik.se/product.html/central/anslutningsdosa

Ett ytterligare steg kan vara att bygga in allt i en mediacentral:
https://www.elbutik.se/product.html/infalld-mediacentral-ip40-2-radig
 
en sån dosa borde bli perfekt! Sen får jag väl snickra något eget till andra sidan för att täta till lite, tack så mycket!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.