Hej, i vår lägenhet från 1904 har vi olika takhöjd i vissa rum. Sovrum och vardagsrum är 3 m. Hall, badrum och kök är 2,70 m.

Nu har vi hantverkare hemma och de har öppnat upp badrummet. Vad finns det för nackdelar att höja taket? Och vilken tid tar det? Se bild.

Dels vill jag veta för egen del då vi kommer göra hallen själva i ett senare skede. Sen har jag bett hantverkarna om offert på att höja taket så vill ha en input från en kunnig.

Det är vår brf som anlitat hantverkarna så känner oss lite låsta till att endast använda oss av dem då vi vill utöka badrumsrenoveringen. Avtalet är skrivet att föreningen står för standard och vill vi utöka får vi skriva separata tillägg med hantverkarna.

Stort tack på förhand!
 
  • Ett rum under renovering med öppet tak som visar träreglar och isolering, nära en fönstervägg.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
JanneJanne123
Var det isolering i undertaken? Bodde tidigare i en lägenhet där taken var sänkta och detta var pga att lägenheten låg högst upp i huset och det blev kallt från vinden utan isoleringen.
 
Vi bor längst ner. Vet ej om det var isolering? Tror inte det.. Men hört att man sänkt taken av två anledningar förr; trend med lägre tack och att spara värme.
 
Ljudisolering. Många gamla tak är sänkta från original av den anledningen.
Kan även fara för att de putsade taken med limfärg är knöliga att åtgärda, då var det enklare att regla upp och slå dit ett gipstak.
 
A
A Alba_94 skrev:
Vi bor längst ner. Vet ej om det var isolering? Tror inte det.. Men hört att man sänkt taken av två anledningar förr; trend med lägre tack och att spara värme.
Ja, det var många hus och lägenheter som fick sänkta tak under oljekrisen på 70-talet. Har man tur är det bara att riva ner, och hitta en fantastisk stuckatur etc(y) Ibland har man passat på och dragit ganska mkt installationer dock....
 

Bästa svaret

Det är inget jättejobb i ett litet badrum. Där kan man förslagsvis sänka litegrann så man kan montera spotlights och dra el där vid behov. Kanske 4-6h extra mot vad de skulle göra från början.

När ni sen ska göra hallen vill man förmodligen ta fram originaltaken. Där beror tidsåtgången mer på vilket skick de är i.
 
  • Gilla
Alba_94 och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.