Ar det nagon som vet var man kan finna bra information om hur stor plats en U-trappa tar och hur langa dom olicka delarna pa trappen ar? Vidare sa har jag fundering pa hur bred behover den vara? Tack samm for snabba svar da jag haller pa att ritta pa ett hus forslag. Men nu har det uppstat ett problem med att ta sig till vaning tva da jag inte vet hur stor plats en trappa tar.
 
Räkna med två meter per löp, så har du plats så det räcker. En U-trappa har tre löp.
 
Immobil skrev:
Räkna med två meter per löp, så har du plats så det räcker. En U-trappa har tre löp.
Hmmm det beror väl på höjden i rummet också?
 
TN skrev:
Hmmm det beror väl på höjden i rummet också?
Javisst är det så. Utan att veta avståndet mellan golvytorna kan man inte säga speciellt mycket om trappans mått.

Angående bredden: Smalare än 90cm brukar man inte göra trappor om man kan undvika det.
 
Hej och tack för svaren ;D

Vi hade tänkt oss att den skall var 1000mm till 1200mm långa trapp steg. Höjden mellan planen kommer att vara ca 2,74m från golv till golv om vi ej har ritat och beräknat fel. Om det är någon som har bilder på snygga trapp förslag så sänd dom gärna till oss så vi kan kolla på dom.

 
Tänk på, att om ni vill ha trappan 1200 mm bred och den ska vara öppen så måste ni ha grövre dimension på stegen. Det blir lätt svaj annars. Om ni mailar över en måttsatt ritning eller skiss som visar bjälklagshålet resp. var väggarna finns i bottenplanet, så kan jag hjälpa er med en ritning på trappan.
 
Tack för all bra information som ni har kommit fram med här på forumet vad skulle man ta sig till utan er? ;)

Vi har nu kommit i kontakt med en liten leverantör som har specialiserat sig på att ta fram special lösningar i limträ, väntar på förslag och en offert. :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.