Hej,
Bygger om lite och behöver flytta på vent-rören. Idag går ett rör från badrum och ett från tvättstugan (på nedre våningen) parallellt upp genom hela huset för att sen kopplas på större rör på vinden som leder luften ut genom taket.
Vad är poängen med en sån installation? Rören utgår från i princip samma plats, dvs från var sin sida av väggen och kopplas ihop på vinden. Är det volym i fråga? Ena röret är 100, det andra 120.
 
Intressant fråga!
Vad styr luftflödet från rummen?
En eller två fläktar, eller något annat som är inkopplat?

Välkommen till Bygga hus-forumet @DaLjo !
 
Möjlighet till en fläkt för allt uppe på vinden kanske?
 
Ja, det är mekanisk från luft, sitter en fläkt uppe på vinden men dessa två rör går ihop till ett ganska långt ifrån fläkten. Bra ventilation i övrigt men detta var lite oväntat och jag måste ju ta bort rören för att kunna jobba vidare. Det får bli en tillfällig lösning genom närmaste yttervägg med en liten motor som inte konkurrerar med fläkten tills vi kommer på hur det ska lösas...
 
Det kanske är dubbla rör för att ljudet från torkskåpet inte ska höras lika tydligt i badrummet. Alternativt för att inte riskera att torkskåpet ska blåsa in varmluft i badrummet via ventilationsröret?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.