Det lutar ned mot förrådsbyggnad, hur gör jag på bästa sätt för att förhindra vattenskada på förrådsväggen när taket är på plats? Tomma takstolar i vit färg med lutning mot en gul trävägg vid ett byggprojekt.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vad är det för tak som ska läggas, kanalplast?
 
Ja, det är kanalplast
 
Det blir många frågor rörande hur du har tänkt här. Vattnet måste ju bort, det behöver därmed någon form av ränna (exempelvis hängränna). Vart har du tänkt placera denna?
 
Du måste ju ha någon form av stuprör på den sidan som samlar upp vatten.
 
Fanki Fanki skrev:
Ja, det är kanalplast
Har du tillräcklig lutning för kanalplast? Skarvarna brukar inte bli helt täta och det brukar krävas minst 1:10 i lutning för denna.
 
Det är ingen optimal lösning du har där som man sagt redan så måste regnvatten kunna ledas bort. Det ser även ut att kunna bli en ficka där eventuell snö kan bli liggande mot fasaden. Beroende på vad du har för träd i närheten kan det även bli en del skräp i form av löv/barr som blir liggande på taket och håller kvar fukt.
 
Även om man gör allting "by the book" så är det en riskkonstruktion med platta tak och tak som lutar mot en vägg. Utifrån förutsättningarna så skulle nog ett platt tak med en brunn inne på taket troligen fungera bäst ändå. Helst svetsad presenning, men tjärpapp kan ju också fungera.

Tyvärr har du pest, kolera och spanska sjukan att välja på. Det blir inte riktigt bra hur du än gör.
 
Bygg om så att du får en ränndal mer i mitten på taket och som slutar vid väggens slut. Där har du sedan en hängränna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.