Hej! Inför stundande köp; tänkte höra om någon har tips på besiktningsman av ett gammalt torp på stengrund. Det är byggt med trästomme och stående fasad, senaste tillbyggnad runt sekelskiftet 1900. Några mil utanför Uppsala. Tacksam för tips (och varningar).
 
Det låter som ett hus som kräver en totalrenovering? Vad är syftet med besiktningen?
 
useless useless skrev:
Det låter som ett hus som kräver en totalrenovering? Vad är syftet med besiktningen?
Vi köpte nyss ett hus som behöver totalrenovering. Syftet med besiktning är att fullgöra köparens undersökningsplikt och att ha svart på vitt eventuella fel som motiverar prisreduktion. Visst kan man besiktiga själv men det är lätt att inte vara lika systematisk och kanske missar man något av vikt.
Vid visningar har man knappt en timme på sig och man hinner bara göra en snabb okulär besiktning så en mer grundligare besiktning än så är nödvändig.
 
  • Gilla
Byggfilosofen
  • Laddar…
Hej, tack för svar. Ja precis som imported_Benno är inne på. Vill få lite bättre koll på hur omfattande de brister som finns är och vad som är viktigast att åtgärda, kanske hittar de något okänt fel. Det finns ju en hel mängd med firmor som genomför sådana här besiktningar, men svårare att hitta någon som är bra på gamla hus. Engagemanget och villkoren varierar säkert också mellan firmor. Undrar därför vilka erfarenheter som finns därute.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.