Hej, har köpt ett sommar hus i år och nu när hösten och vintern står för dörren och vi ska lämna huset obebott. Vad ska man ställa för varme på el elementen under den kalla årstiden ?

Hade tänkt kanske 7 C vore ok ?

eller vad råder ni mej till att göra ??

Om ingen värme finns det väll risk att vatten ledningar fryser och spricker och vi kommer tillbaka till ett vatten dränkt hus nästa sommar .....
 
C
Nummer ett är att stänga av vattnet även om du har underhållsvärme. Inte så kul om något går snett och det står och sprutar vatten en hel vinter.
 
  • Gilla
Ye95124
  • Laddar…
Är det ett gammalt sommarhus utan riktig isolering behöver man kallställa det och tömma varmvattenberedare, kranar och toalett och hälla frostskyddsmedel i vattenlåsen och täcka med t.ex. avfallspåse. Tömma rören på lägsta punkten under huset i krypgrunden är det vanliga. Inkommande vatten stänger man normalt av i en cementbrunn nere under marken där också vattenmätaren sitter om man har kommunalt vatten.
 
Per Ola Persson
Det beror på värmesystem. Är det en frånluftvärmepump så bör man inte sänka för mycket för då blir ingen återvinning av luften och det blir en ren elpanna.
Är det elvärme och det kallställs. ja då kan skippa värmen helt. Sätt en luftavfuktare som säkerställe låg fuktnivå.
Är det en bergvärme så blir det väldigt låg driftskostnad med 5 gr sänkning
 
C cpalm skrev:
Nummer ett är att stänga av vattnet även om du har underhållsvärme. Inte så kul om något går snett och det står och sprutar vatten en hel vinter.
Precis, jag vet flera som haft 10 grader i rummen men så kommer en köldknäpp och vattenledningen fryser i dåligt isolerad vägg eller golvbjälklag eller krypgrund. Så stäng av vattnet och försök tappa ur!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.