Vi håller på att göra om lite där hemma och ska flytta köket till baksidan. Där köket ligger idag ska det bli sovrum.

Detta betyder att vi måste flytta dörren till tvättrummet, så att den hamnar mot allrummet istället. Vet inte riktigt hur vi ska få ihop möbleringen när vi gör så, då rummet är så smalt och hopplöst, då man inte kan sätta två 60-skåp mitt emot varandra. Elementet måste vi flytta oavsett då det sitter precis där den nya dörren ska sitta.

Det går inte att ha dörren på höger kortsida för där ska tv eller soffa stå, där blir det ett nytt allrum i tillbyggnad.

Vi vill inte flytta något av det som står mot ytterväggen, då det blir mycket dyrt med tanke på avlopp, el osv.

Handritad planritning av rum med kök och sovrum, indikerar möblering och ny dörrplacering.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Tacksam för alla tips.
/S
 
Måste du ha en ytterdörr där? Skippa den så får du väl plats med det mesta.
 
BirgitS
Går det inte att ha den nya dörren längre till vänster så att städskåpet kan stå kvar, särskilt om man öppnar dörren mot allrummet i stället för in i tvättstugan?
 
BirgitS BirgitS skrev:
Går det inte att ha den nya dörren längre till vänster så att städskåpet kan stå kvar, särskilt om man öppnar dörren mot allrummet i stället för in i tvättstugan?
Det kan möjligtvis gå, problemet är att vi då i matrummet får en vägg med en dörr i mitten, den blir i princip obrukbar. Ska helt klart fundera på det, men tveksamt om det blir bra.

/S
 
S Svanteman skrev:
Måste du ha en ytterdörr där? Skippa den så får du väl plats med det mesta.
Har inte tänkt på det faktiskt. Man är så van att den dörren finns. Vi har tvätt och källsortering där, så visst man får ju släpa tvättställningen genom matrummet och likaså källsorteringskassarna, men det är helt klart ett alternativ...

Har skummat igenom myresjöhus katalog, och det finns ett och annat hus där man inte har tvättrum med ytterdörr, så det är inte "knasigt" i alla fall :)
/S
 
BirgitS
Okej.

Skulle dagens arbetsbänk kunna ersättas med något sånt här?
https://www.ikea.com/se/sv/cat/koeksoear-serveringsvagnar-10471/
Alltså det som Ikea kallar för köksö i någon lämplig storlek som placeras där dagens dörr är. Värmepumpen behöver du väl inte komma åt så ofta och när det behövs skulle en sån bänk gå att flytta undan.
Sen skulle städskåpet kunna ersättas av förvaring på grunda hyllor på väggen mellan elskåpet och nya dörren och en enkel slanghållare för dammsugaren.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.