Bo.Siltberg Bo.Siltberg skrev:
Jag ser inte av din text vad du menar. Vad har du för kabel just nu?

Det är kanske detta du menar? En trefasgrupp ska ha likadana skydd för varje fas, antingen tre st dvärgar av samma typ och märkström eller hellre en trepolig dvärg. Denna kombo du har just nu är fel.

Ja jag såg inte denna märkliga kombo av dvärgar i ditt första inlägg. Det är visserligen tillåtet att dra flera gruppledningar genom samma rör, men då ska samtliga ledare (även N och PE) dubbleras. Men man gör aldrig så, utom i tvingande fall i gamla lägenheter med enfas.

Två eller tre separata säkringar, en på varje fas, bildar en två- respektive trefasgrupp i och med att det är en enda gruppledning som utgår ifrån elcentralen, med faser och gemensam N och PE. Detta behöver man som innehavare ha klart för sig eftersom det inte får råda några oklarheter kring hur man gör gruppen helt strömlös. Det räcker inte alltid med att bryta en dvärg, man behöver vanligen bryta samtliga faser pga fall som inte är helt uppenbara. Det är ett skäl till att använda en trepolig dvärg.
Får väll byta ut 2p till en 3pc16 och dra en till slang med separata ledare till ugnen.. Surt att en fas aldrig kommer användas i 3 fas dvärgbrytaren.

3p C16 till perilexuttaget och en separat 1p C16 till vägguttaget. " 2 flexslangar och 5 + 3 ledare
 
Nej varför då? Du har ett perfekt upplägg för en (1) trefasgrupp som matar häll och ugn. Ledningen går först till perilexuttagat och sedan vidare till schukouttaget, eller ännu bättre fördelas i en kopplingsdosa då det brukar vara trång i perilexuttag. Det är så man brukar göra. Kan du byta de två dvärgarna till en trepolig så är det ett plus.

Det finns t.o.m färdiga kombos om det skulle passa:
https://www.elbutik.se/product.html/norwesco-rotuttag-for-hall/ugn-230/400v
Kombinerat perilexuttag och schukouttag för anslutning av spis och ugn.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.