Köpte nyligen ett hus och i köpet ingick ett till hus på tomten från slutet av 1800-talet som de senaste 60 åren bara stått. Vi har tänkt renovera det huset nu och undrade om man kan anlita en besiktningsman innan renovering som hjälper till att dokumentera vad som behövs göra, vad man ska tänka på och när man skall ta in en rörmokare, elektriker m.m.? Eller finns det någon annan som utför den typen av tjänst? Är helt ny till husägande och renovering så lite tips vore uppskattat :)
 
Det låter inte riktigt som att det är en traditionell besiktning du behöver, även om en del som utför besiktningar säkert kan hjälpa dig igång med ditt projekt.

Det låter som att du vill ha hjälp av någon kunnig person inom renovering som kan hjälpa dig att spalta upp hur ni ska utföra renoveringen. Om ni tänkt utföra renoveringen med någon sorts byggnadsvårdsambition finns det byggfirmor som specialiserar sig på denna typ av renoveringar. Det finns även arkitekter och andra kunniga som kan hjälpa till att projektera eller lista upp vad som behöver göras.

Om ni inte har några byggnadsvårdsambitioner kan du säkert anlita någon som kallar sig byggkonsult eller sysslar med projektering för att gå igenom ditt hus med dig. Google, ring och fråga om de utför sådan jobb och begär ett fast pris för genomgång samt för att ta fram så detaljerad lista som du vill ha på åtgärder.

Om du är ute efter enklare hjälp att komma igång går det säkert bra att publicera bilder / info här också och be om hjälp.
 
  • Gilla
Micke84
  • Laddar…
Okej, tackar för svaret! Får ta och höra mig för efter någon byggfirma eller liknande som specialiserar sig på detta, vill försöka bevara så mycket som möjligt av huset.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.