Hej,

Vi planerar inför att vi får flytta in i vårt nyinköpta 50-tals hus. Renovering av kök står högt på listan men vi är väldigt fundersamma kring det element som finns nedanför fönstret. Det är väldigt illa placerat med tanke på ett nytt kök.

Vi vill gärna ha idéer kring hur vi antingen kan ta bort det och ersätta det med någon annat (tex golvvärme) eller om vi kan bygga in det bakom utrustningen eller vad?

Ena bilden är ett screenshot från videokamera och den andra är från IKEAS planeringsvektyg som visar att vi vill ha 1 skåp + 1 diskmaskin framför nuvarande element.
elementplacering.jpg

kokplan.jpg

Vilka möjligheter har vi ?

Tack på förhand!
 
tack för informationen! :)
Ett sånt får det bli. Hoppas inte kallraset blir för stort bara när man värmer ut i köket snarare än under elementet.
 
Är det verkligen bra att ha diskho'n så nära spisen?
 
gds4me skrev:
Är det verkligen bra att ha diskho'n så nära spisen?
Det är också en tanke som slagit oss.  Kanske ett mindre skåp på högersidan och sen ett skåp till vänster om spisen vore lämpligare.

/Toob
 
Håller med. Jag skulle flytta diskhon till under fönstret och diskmaskinen dit där lådorna är nu vid kylskåpet. Men det kanske inte går för att fönstret går inåt?
En av grundreglerna för kök är väl i alla fall att ha någon form av arbetsyta mellan spis och vask.

/pinebar
 
pinebar skrev:
En av grundreglerna för kök är väl i alla fall att ha någon form av arbetsyta mellan spis och vask.

/pinebar
Joo, 80-120 cm brukar rekommenderas. Det spelar ingen roll hur stort kök man har, är det för lite arbetsyta mellan ho och spis känns det litet och trångt...
 
vi hade samma "problem" med element i vägen... vi la in golvvärme istället helt enkelt...

själv hade jag inte satt en diskho framför ett fönster... även om man är försiktig så skvätter det alltid lite ändå när man sköljer och diskar, inte så roligt att behöva torka av fönstrena hela tiden.

en annan sak att kolla upp är höjden på fönstret. i vårt hus (byggt -46) är fönstrena lägre satta än vad man sätter idag, så kontentan blev att ett fönster som hamnar bakom köksbänken (kök från ikea) börjar en bit "under" köksbänken... inte hela världen men vill man inte ha det så kan det va värt att mäta höjden på fönstret å "fixa till" höjden.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.