Vi håller på med en total ombyggnation av vår övervåning och kommer bygga ett sovrum mitt i huset där det behövs någon form av takfönster för ljusinsläpp. Det snyggaste till vårt trettitalshus med mansardtak vore en homeja och jag fann siestabygg som säljer prefab. Sådana. Är det någon som köpt takkupa därifrån? Eller har tips om annan leverantör?
 
Hej! Vi går i precis samma funderingar. Vår hus är byggt 1924 och vi kollar på olika lösningar för en nätt takkupa i badrum. Har ni blivit klokare sedan inlägget eller till och med byggt? Dela gärna era erfarenheter!
 
Nymonterat halvrunt takfönster med utsikt över trädgård och en krukväxt på fönsterbrädan.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Visa bilaga 434169 Välbuilt takkupa med halvrunt fönster installerat på ett rött tegeltak med gulmålad träfasad och en skorsten i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Ja, vi köpte den från Siestabygg. Snickarna som satte in den tyckte den var välbyggd och lätt att montera. Beroende på hur brett man har mellan takstolarna kan det behöva växlas av (då krävs bygganmälan alt. Bygglov https://www.boverket.se/sv/PBL-kunskapsbanken/lov--byggande/anmalningsplikt/bygglovbefriade-atgarder/takkupor/ ). Tänk på hur högt fönstret sätts om ni vill kunna se ut. Man får tänka på vid beställning att fönster tillkommer till priset +frakt förstås. Slutligen, vi är jättenöjda! Visa bilaga 434169
 
S Syster.K skrev:
[bild] [media] [bild] Ja, vi köpte den från Siestabygg. Snickarna som satte in den tyckte den var välbyggd och lätt att montera. Beroende på hur brett man har mellan takstolarna kan det behöva växlas av (då krävs bygganmälan alt. Bygglov https://www.boverket.se/sv/PBL-kunskapsbanken/lov--byggande/anmalningsplikt/bygglovbefriade-atgarder/takkupor/ ). Tänk på hur högt fönstret sätts om ni vill kunna se ut. Man får tänka på vid beställning att fönster tillkommer till priset +frakt förstås. Slutligen, vi är jättenöjda! [media]
Tack för din input! Ser jättefint ut!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.