Vi har för närvarande en liten tvättstuga på nedervåningen. På nedre plan finns endast kök och vardagsrum så all klädförvaring är på övervåningen. Därför skulle vi vilja flytta upp tvättstugan till ett befintligt stort badrum på övervåningen. Det är ett trähus från 1983 med betongplatta (torpargrund). Vi funderar på om det kommer att fungera med avseende på ljudnivå. Ska vi tänka på något särskilt? Idag är det plastmatta i badrummet på övervåningen, dämpas ljudet mer/mindre om vi helkaklar? Hur gör vi på bästa sätt?
Tacksam för input!
 
A
om det hade varit ett timmerhus från förr förra seklet så är det inga problem men risken är påtaglig att du med ditt klenvirkeshus och cc60 lär höra när tvättmaskinen är klar...
 
Jo tvättmaskinen hörs ju ganska mycket i dagsläget också även att den står på betonggolv. Vet dock inte om det är maskinen i sig som hörs eller om golvet påverkar ljudintrycket mycket?! Jag antar att det är cc60. En till fråga om du har kunskap, vi har fått olika bud gällande plastmatta eller kakel. En uppgift är att vi skulle behöva regla tätare om vi skulle välja att kakla medens en annan säger att vi inte behöver regla upp tätare.
Bör vi tänka på något gällande konstruktionen när vi väljer mellan kakel och plastmatta? Eller är det bara en estetisk fråga vad vi vill ha för material i rummet?
 
A
golvmaterialet hör kanske inte hit men klinker kräver dubbelgolvspån om du kör 60CC
maskinen skall inte höras på armerat betonggolv
vad har du för maskin egentligen?
oavsett vilket golvmaterial du väljer kommer det att bli resonans i hela huset pga träreglarnas mellanrum
det är bara betong som gör de tysta
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.