Har haft flera besök hemma och ingen vet om man kan riva dessa väggar. Vi har fått till svar att det ser man när man börjar att riva dom.
Kanske någon av er här ser/tror om man kan riva dessa väggar. Bild 1 är hur det ser ut nu bild 2lite snabb skiss på hur det kommer att bli då vi ska riva hela hallen inkl dom två sovrummen för den utbyggnaden är fruktansvärd dåligt gjord. Vi kommer bygga ungefär lika men lite större, vi skulle i sammma veva vilja riva väggen mellan kök och vardagsrum.
 
  • Planritning av en bostad med markerade väggar som skall rivas mellan kök, vardagsrum och hall.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Ritning av en våningsplan med markerade väggar att riva och handskrivna noteringar om planerad renovering.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Mer information behövs. Vad är det för material i huset. Är det en till våning ovanför eller är det yttertak? Hur ser takstolarna ut i så fall? Vilken riktning på taket?

Spontant ser det ut som att den horisontella väggen nertill i bild är en bärande hjärtvägg eftersom den är ritad grövre, men det behöver inte vara så och det behöver inte betyda att andra väggar inte är bärande.
 
Ritningarna som du använder är mäklarritningar och tyvärr oanvändbara i ett sådant här sammanhang. Man behöver veta byggnadens ålder. Det brukar ge en fingervisning om byggnadssätt. Utvändiga foton kan förklara mycket. Om hallen och de två små sovrummen är en tillbyggnad så är den nedre på ritningen horisontella väggen en gammal yttervägg.
 
  • Gilla
KnockOnWood
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.