Vi köpte för några år sen två barstolar från Mio. Den ena har dottern suttit i varje dag och den är i princip helt barskrapad från det där svarta extremt tunna ytbeläggningen, vad det nu är för något, medan den nån vuxen suttit i ser hyfsat ny ut.

Stolen är väldigt bekväm och den mekaniska konstruktionen är det inget fel på. Frågan är bara hur man kan klä om stolen, helst med riktigt läder som inte skrapas bort när någon sitter på den.

Finns det något konstnadseffektivt sätt att lösa detta på? Känns märkligt om det ska kosta mera att låta klä om stolen än att köpa en ny. Vill inte heller slänga en fullt funktionell stol.

/S
 
C
Vad är en rimlig kostnad på ett ungefär då?
Finns ju inte så mycket att relatera till då nästan allt är konstskinn numera. Man får tänka på att bara materialet kostar en slant.
 
Läder/skinn kan du fynda på secondhand i form av beg skinnjacka el rock alt kolla med en lokal tapetserare el sadelmakare om ev spill.
Det behövs inte så stora bitar..
 
  • Gilla
Workingclasshero och 1 till
  • Laddar…
Tack för svar. Jag vet inte om möbelreparation omfattas av någon sorts ROT/RUT, men kanske 1000 kr per stol är rimlig reparationskostnad med tanke på vad nya stolar kostar och att dessa är 8 år gamla, om det blir riktigt läder som håller bättre än det skit de satt på.
 
C
Tror inte en tusing räcker riktigt tyvärr. Man kan ju inte riktigt ställa det i relation till stolens värde annat än att man kan fundera på om stommen är värd en så påkostad renovering. Att sy och montera en ny dyna kostar ju vad det kostar oavsett om det satt äkta kinesiskt konstskinn eller valpungsskinn på stolen innan. Bland nutida möbler är det nog tyvärr endast designmöbler där en sådan renovering "lönar sig".

Kanske ett kul projekt att ge sig på själv om man har tid?
 
S steve5432 skrev:
Vi köpte för några år sen två barstolar från Mio. Den ena har dottern suttit i varje dag och den är i princip helt barskrapad
Men vänta nu!
Sitter småbarnen i en bar på varsin barstol?
Jag trodde att det var artonårsgräns på barer, pubar och liknande.

Och vad är det egentligen som är barskrapad? Din plånbok?
Räcker inte barnbidraget till krogrundorna ens :surprised:
 
  • Gilla
  • Haha
Patrik440 och 3 till
  • Laddar…
KnockOnWood KnockOnWood skrev:
Men vänta nu!
Sitter småbarnen i en bar på varsin barstol?
Jag trodde att det var artonårsgräns på barer, pubar och liknande.

Och vad är det egentligen som är barskrapad? Din plånbok?
Räcker inte barnbidraget till krogrundorna ens :surprised:
Ja och nu i coronatider så får man ju inte ens sitta i baren längre :rolleyes:
 
Nä det är förjäv-t...hursom, är det en stol man gillar och den är ok förövrigt så kan det väl få kosta vad det kostar att klä om, du tänker väl inte sälja den efteråt?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.