Är det nån som vet om det är möjligt att göra en gjuten platta till Älvsbyhuset eller om det absolut måste vara torpargrund?
Vi har valt bort Älvsbyhus grundentreprenad och fixar det på annat håll. ::)
 
Nej, det går inte göra en gjuten platta till ett Älvsbyhus.
Husets konstruktion omöjliggör detta.
 
jes har rätt..
 
Ja detta är rätt och nej det finns inga undantag oavsett vad andra säger !

Jörgen och Sanije
 
Hej ulle-bella, ett allternativ som vi kollade på var att göra källare under, då våran tomt sluttar rätt rejält. Vi kollade med en entrepenör på att gjuta platta och sedan mura upp men med tanke på att det drog iväg i pengar samt att vi nöjer oss med 155m2.
Mvh// verra
 
Eftersom vissa hus, exempelvis Älvsbyhus, kommer i stora moduler med vidhängande bärande tjockt golv (bjälklag) så vore det oerhört konstigt att bygga en platta som grund. Det går bara inte.

Man måste helt enkelt välja en leverantör som levererar sina hus i väggblock istället, eller kanske snickra själv, planka för planka.

Om man nu inte bygger sluttningshus förstås, men då byggs ju hela bottenvåningen (källaren) på plats. Den har vanligen betonggolv, jag har inte hört talas om några prefabricerade källare i alla fall. ???
 
Tack för alla kloka svar. En måste ju fråga när en inte förstår!! Källare vill vi inte ha så då får det bli torpargrund.

Mvh Ulle-Bella. :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.