Hej,

Jag har ett litet dilemma, vi renoverade vårt kök 2006-2007 och det ser fortfarande ganska modernt ut, vi har bytt ut kylskåpet, frysen, ugn osv. relativt nyligen. Problemet är att vid några tillfällen har föremål tappats vilket skapat repor och konkava bucklor i parketten. Det vi missade vid köksrenoveringen var att välja ett kvalitativt träparkettsgolv och det finns risk att detta inte går att slipa ned, om vi nu behöver byta ut hela golvet behöver hela köket demonteras eller kan golvläggaren fixa det ändå?

Det finns ju lösa lister nedanför kökslådorna som enkelt går att ta bort, dessa kanske gör att man kan dölja skarvarna bakom dem?

Tack på förhand!
 
Står köket på golvet som ligger där nu? eller står det på det direkt under och har en sockel framför sig bara ?
 
BirgitS
Välkommen till forumet!

Är det socklarna du menar med "lösa lister nedanför kökslådorna"?
I så fall bör det gå att montera bort dem och avsluta golvet bakom socklarna men framför skåpsbenen. Om du har fristående diskmaskin, spis och/eller kyl så behöver du lägga det nya golvet under dem så att de går att dra ut.
 
Ang själva köket så står det på ”fötter” och med lösa lister menar jag socklarna. Alla vitvaror är integrerade förutom kyl och frys, diskmaskinen, som är integrerad, står ca 60 cm ovanför golvet.
 
BirgitS
Då behöver du inte demontera mer än själva socklarna för att lägga golvet.
 
Tack för svar!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.