Någon som vet vilka husleverantörer som kan bygga billiga souterränghus?
 
Souterängvåningen (om det är den du funderar på) är inte något som husleverantörer "levererar" - de byggs på plats. Dessutom har priset att göra med hur tomten ser ut, dvs du kommer inte att få så bra svar från någon om vad det kan komma att kosta. Det var vår erfarenhet när vi funderade på sluttningstomt i alla fall.

Däremot kan du ställa alla möjliga sorters hus på den coola souterängvåning du byggt på plats. Du kan t.o.m. lyfta dit ett färdigt hus (=som övervåning), så gör Hjältevadshus, Modulent, m fl.

Souterängvåningar är svala på sommaren och kan byggas hur coola som helst, men det är inte roligt om den enda sidan med fönster är mot norr förstås - tomtens utseende betyder mycket.
 
Ok, så alltså så måste man bygga en "källare" (= souterrängvåning) och sen hus ovanpå det?

Nu är det ju så att tomten sluttar mot gatan ( som är mot norr) så fönstrena i souterrängvåningen kommer ju vara mot norr :-/ ... men det borde inte vara minsta problem att även ha fönster på de 2 kortsidorna av huset (mot öster och väster) och sen kanske man kan ha tvättstuga och bastu/relaxavdelningen in mot bergsväggen, för de ändamålen behövs ju egentligen inga fönster.

Hmmm ... då är frågan bara vad en souterrängvåning kostar att bygga ???
 
Det finns ju etagehus också, som blandar lite mellan koncepten. Vore det något kanske? Oavsett vad man tycker om Trivselhus i övrigt så är deras hemsida riktigt bra på att visa modeller av alla slag, ta en titt där.

Vi bodde i souteräng tidigare med alla fönster i nedervåningen mot norr utom ett enda. Det gav trista ljusförhållanden på nedre plan... :-/
 
M
... i gammal tråd (som ny medlem)

Vi söker också ett billigt suterränghus. En sommarstuga står på den enda soliga och plana delen av tomten. Stugan är i miserabelt skick och vi funderar på att bygga en ny på berget strax norr om den plana ytan.
River vi det gamla huset skulle vi få en rejäl gräsmatta i söderläge som man skulle nå från undervåningen från souterränghuset.
Finns det små hus (ca 100 kvm) i souterräng?
Michail

*********** redigerat av moderator ******************
 
Redigerat av moderator:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.