Fint, jag har ett gäng 30x8 cm spikplattor. Alternativ skarvar jag med samma virke då jag ändå kommer ha både lim och skruv över.
 
Jag har nu grävt 28 plintar av 34 och reglandet börjar närma sig.

Det här med skruvlimmade reglar gör mig sömnlös. Hur vet jag hur långt 2 x 145x45-reglar klarar bärigheten? I tabeller hittar jag max 70 i grovlek. I andra trådar ser jag folk med samma längd mellan plintarna som skruvlimmar 2x 170 istället för 2x145.

Nästa år bygger jag troligtvis inglasning men det blir bara 60 cm tillägg på ett takutskjut då större delen av den halvan av trallen redan är under tak och är avlastad på en pelare/plint som inte har med altanen att göra. Sen relativt enkelt (lätt) skjutbart dörrparti.

Finns tips på hur nära dimensiongräns jag är när jag använder 2 x 145x45 kontra 2 x 170x45? Kontrolmätte nyss. Längsta avstånd är 207 cm mellan ett plintpar men mella övriga plintar 200-203 cm
 
Jag skruvlimmade alla reglar och det verkar funkat bra. När solen stekt på någon vecka särade reglarna på sig i toppen. Inte mycket att göra något åt. Fortsatt stabilt och som att gå på betong.

Däremot är min fundering vad jag gör med gliporna som blivit mellan reglarna? Jag lär väl vara tvungen att täcka allt med grundisoleringspapp/syllpapp? Annars lär ju vatten komma in mellan reglarna och frysa i vinter? Det är helt täta nedtill men öppnade på ovansidan (glipor).

Hur brukar man göra? Fästa syllpapp med vanlig pappspik?
 
  • Gilla
Berndt Eriksson
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.