Hej,
Vi planerar att tidigt i höst både dränera och isolera grund samt installera bergvärme. Frågan är ur ett planeringsperspektiv i vilken ordning man bör göra åtgärderna eftersom båda kräver maskinetablering och grävning på tomten. Spontant känns dränering och isolering som det man bör göra först då det är ett större ingrepp men tänkte kolla här. Även tips och råd om vad man kan be entreprenör att tänka på beroende på ordning tas tacksamt emot, tex om man dränerar först, kan man få ner kostnad om de inte behöver återställa helt eftersom bergvärme ska göras direkt efter eller be dem återställa ett par dagar senare när bergvärmen är gjord. Som parentes har vi tänkt att bygga nergrävd pool i vår inför nästa sommar om det påverkar något...
Mvh, Carl
 
Redigerat:
Grävningen för bergvärme är någon timmes arbete så den är bättre att ta sist då dränering kräver att man bökar runt mer och med risk att skada slangarna till bergvärmen, men går såklart att undvika genom att vara försiktig och hänga upp slangarna ordentligt.
 
  • Gilla
extcon
  • Laddar…
Tack för svar och verkar helt klart vettigt:)tvivlet var om dräneringen måste "sätta sig" innan man kör en tung(?) borrigg på den. Vi har bara smala passager mellan hus och växter att köra maskiner på.
 

Bästa svaret

Bara se till att de som dränerar packar allt ordentligt innan, eller prata med borrfirman att de borrar först och gräver in när dräneringen är klar?
 
  • Gilla
extcon
  • Laddar…
sir_daniel sir_daniel skrev:
Bara se till att de som dränerar packar allt ordentligt innan, eller prata med borrfirman att de borrar först och gräver in när dräneringen är klar?
Låter självklart när du säger det:)
Tack(y)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.