Vi köpte en Husqvarna ugn QCK8070X för några månader sedan.
Problemen vi upptäckte var att ungen inte var så varm som displyen visade.
Kankse man kan tolerera att vänta en stund innan man sätter in rätten i ugnen.
Ett annat större problem är att rätterna i ugnen inte blir jämnt gräddade runt om fast vi använt varmluft.
Någon annan som har haft samma problem eller har något förslag vad man kan göra åt det.
Vi har kontaktat Electrolux-Huskvarna med får ingen hjälp där.
Ugnen är inköpt på ELON.
Problemen vi upptäckte var att ungen inte var så varm som displyen visade.
Kankse man kan tolerera att vänta en stund innan man sätter in rätten i ugnen.
Ett annat större problem är att rätterna i ugnen inte blir jämnt gräddade runt om fast vi använt varmluft.
Någon annan som har haft samma problem eller har något förslag vad man kan göra åt det.
Vi har kontaktat Electrolux-Huskvarna med får ingen hjälp där.
Ugnen är inköpt på ELON.
Vår Siemens är likadan, fast inte lika illa. Man blir ju matt av hur kass kvalitet det är på vitvaror.
Att ugnar tappar mycket värme om de precis värmts upp och luckan öppnas är väl inget nytt? Vänta 10 minuter så sprider sig värmen i chassit. Med mer värme lagrad kyls den inte lika snabbt när luckan öppnas.S Spinner skrev:Vi köpte en Husqvarna ugn QCK8070X för några månader sedan.
Problemen vi upptäckte var att ungen inte var så varm som displyen visade.
Kankse man kan tolerera att vänta en stund innan man sätter in rätten i ugnen.
Ett annat större problem är att rätterna i ugnen inte blir jämnt gräddade runt om fast vi använt varmluft.
Att värma ugnen 20-30 grader högre kan också hjälpa.
Varmluftläget ger väl alltid lite ojämnare värme? Pajen på bilden ser dock väldigt ojämnt gräddad. Blir kanske bättre utan fläkt?
Det är absolut ingen självklarhet att varmluft ger ojämn värme. Varmluftläget på vår Husqvarnaugn i en spis som hängt med från 1980- talet hade närmast perfekt fördelad värme.
Verkar lite märkligt om/när produktutveckling leder till man behöver kompensera med inställning av högre temp än den man egentligen vill ha. Samt att tidigare användbara funktioner blir så usla att de inte kan nyttjas.
,
Verkar lite märkligt om/när produktutveckling leder till man behöver kompensera med inställning av högre temp än den man egentligen vill ha. Samt att tidigare användbara funktioner blir så usla att de inte kan nyttjas.
,
Vi har också en Huskvarna ugn med ojämn värme i varmluft-läge. Väldigt irriterande men orkade inte reklamera i tid tyvärr. Nästa ugn blir inte en Huskvarna. Men den håller värmen bra när man öppnar luckan osv, men dock ojämn värme mellan bakkanten och framkanten (varmare framtill).
rent generellt är varmluften rätt dålig på konsument ugnar men det finns undantag.
förr gjordes elx ugnar i tyskland och då fanns det några pärlor men idag görs de på en annan fabrik och kan upplevas vara dåliga.
viktigt är att man förvärmer dagens electrolux ugnar länge, dvs. man måste låta den uppnå inställd temperatur minst tre ggr innan man brukar ugnen. annars brukar temperaturen vara väldigt långt ifrån börvärdet.
förr gjordes elx ugnar i tyskland och då fanns det några pärlor men idag görs de på en annan fabrik och kan upplevas vara dåliga.
viktigt är att man förvärmer dagens electrolux ugnar länge, dvs. man måste låta den uppnå inställd temperatur minst tre ggr innan man brukar ugnen. annars brukar temperaturen vara väldigt långt ifrån börvärdet.
det där är väl en kombiugn med micro?S Spinner skrev:Vi köpte en Husqvarna ugn QCK8070X för några månader sedan.
Problemen vi upptäckte var att ungen inte var så varm som displyen visade.
Kankse man kan tolerera att vänta en stund innan man sätter in rätten i ugnen.
Ett annat större problem är att rätterna i ugnen inte blir jämnt gräddade runt om fast vi använt varmluft.
Någon annan som har haft samma problem eller har något förslag vad man kan göra åt det.
Vi har kontaktat Electrolux-Huskvarna med får ingen hjälp där.
Ugnen är inköpt på ELON.
en kompromiss som inte är bra på nått
Utvecklar Husqvarna så mycket? Min gamla Husqvarna Timjan (2000) var invändigt väldigt lik dagens motsvarande modell. Annat yttre och kontrollpanel. Samma design av fläktskovel och vattentank etc.
Använder varmluft sällan, men cirkulationsfläkt desto mer.
Har nu en Bertazzoni som förvisso ger bra resultat, men har en klart skum styrlogik.
Använder varmluft sällan, men cirkulationsfläkt desto mer.
Har nu en Bertazzoni som förvisso ger bra resultat, men har en klart skum styrlogik.
Pyrlos OCH någon form av ångfunktion enligt https://www.husqvarna-electrolux.se/kitchen/cooking/ovens/steam-oven/qce7250x2/electroluxaren skrev: