Vi håller på och letar hus & har vart hos de flesta hustillverkare för att se vad de har att erbjuda.
Vi har fastnat för Trivselhus & ev. Anebyhus.
Vi har gjort en första kalkyl på Trivselhus och fått ett pris med de tillval vi vill ha, tex braskamin, rostfritt, mm
Vi har bara tagit de priser vi fått för givet utan att varken pruta eller få tillval "på köpet"

Hur är det egentligen, är det brukligt i dessa samanhang att pruta & i så fall hur mycket skall man räkna med att man kan pruta?
 
Generellt set så är det just nu säljarens marknad, och då skall du inte förvänta att du med automatik kan få någon rabatt alls.

vad jag har förstått, så är det väldigt sällan att man får direkt avdrag på priset, däremot kan man ev. förhandla till sig vissa tillval som tex. uppgradering av vitvarupaket.

Om man som vi väljer att bygga ett hus som tillverkaren väldigt gärna vill ha som "visningshus" ökar möjligheten att pruta på priset. Då vill jo även säljaren att man skall ha lite extra tillval som ökar husets "värde".
Vi bygger ett Arkitektens skiss 500, och blir de första att flytta in i ett sådant ;)

/J
 
klart Du skall pruta, eller få ned kostnaden för de ändringar du önskar göra.
Ha också klart för dig, hur du vill väggar och annat skall placeras innan avrop. Det finns ingen anledning att efter byggandet kommit igång, att då påbörja sina funderingar om hur huset skall se ut.
 
Ni ska självklart försöka att pruta!
Ett tips är att försöka få med tillval istället för att sänka priset på hussatsen. Det blir billigare för säljaren att släppa grejer till er, medan ni fortfarande tjänar in motsvarande kostnaden för tillvalet. Sen har Linhardsen rätt att det för tillfället är säljarens marknad, men något borde ni allt kunna pruta med!
 
Klart att du ska pruta, det jorde vi!Vi lyckades sänka priset med hela 10%!!!

Vi fick in offerter från flera husleverantörer, där vi hade specat exakt vad vi ville ha. Vi fick fler svar, med liknande pris och sållade bort vissa (mer pga dåligt bemötande).

Vi hade till slut tre olika leverantörer, som vi ställde mot varandra. :cool: De vi HELST ville göra affär med var mest flexibla, så på lördag skriver vi kontrakt!

Jag tycker att det är bra att diskutera ev. tillval och frånval INNAN man prutar, så inga tråkiga överraskningar dyker upp!

Bygglovet klart och utstakning beställd, huset kommer att levereras om 8 veckor, så vi har hela sommaren på oss att fixa lite själva, som målning utvändigt och trädgårdsplanering. :)
 
Det låter bra!
Vad blev det för hus tillsisst?
 
Prutade 40.000 på ett trivselhus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.