Vi är fyra mindre företagare som tänkte göra ett samköp av ett större parti och dela upp emellan oss till självkostnadspris. Hur gör man rent praktiskt med fakturan, vi kommer bara få en faktura för hela partiet. Alla fyra företagare måste naturligtvis ha en verifikation för sin redovisning.

Kan man kopiera originalfakturan och göra en anmärkning på den att den gäller för företagets andel och skriva beloppet?

Om inte, är alternativet annars att den som står som fakturamottagare i sin tur måste fakturera de tre övriga?
 
Enklast är att fakturamottagaren fakturerar dom andra......
 
  • Gilla
tompaah7503 och 3 till
  • Laddar…
Kan inte ett av företagen betala hela fakturan och sen i sin tur fakturera de andra tre? Då får alla fyra originalfakturor till bokföringen
 
H hjulia skrev:
Kan inte ett av företagen betala hela fakturan och sen i sin tur fakturera de andra tre? Då får alla fyra originalfakturor till bokföringen
Ja, jag var lite otydlig i mitt första inlägg. Den som beställer och är fakturamottagare får betala hela fakturan i första skedet.

Frågan är hur man gör vidare sedan för att de tre andra ska få en giltig verifikation, ifall de kan få en kopia av originalfakturan eller om man måste ge dem en egen faktura från det egna bolaget.

En rimlig följdfråga är hur man kan fakturera för produkter som inte ingår i verksamhetsområdet enligt SNI?
Låt oss säga att vi är ex.vis fyra biodlare som delar på en pall glasburkar till honungen, då blir plötsligt en av oss även försäljare av glasburkar om man nu kör på upplägget att man skickar vidare en ny faktura till de tre andra odlarna. Även om det är för självkostnadspris och inget vinstsyfte så blir det en sorts redovisad försäljning.
 

Bästa svaret

Man får fakturera vad man vill oavsett SNI, den biten har inget med det att göra. Skriv vanliga fakturor och speca vad det gäller bara så alla blir nöjda så är allt som det ska vara.
 
  • Gilla
tompaah7503
  • Laddar…
Okay, tack, då får det bli så. :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.