Hej!

har ett hus på timmerstomme i Uppland från 1700-talet där det ligger ett faltak under och klätt med lertegel ytterst (troligtvis lagt över 70 år sedan). Det är ett mansardtak, huset är 20 meter långt med två skorstenar, takkupa. Vi har tagit in offert på takrenovering (enligt äldre metoder) då det är dags att fräscha upp det med nytt tegel. offerten landade på cirka 400 000 efter ROT inkl. plåtarbeten, hängrännor etc. Vi har inte lyckats hitta något forum/sida/liknande objekt för att jämföra och skaffa oss en uppfattning om priset är skäligt. Någon som har erfarenhet av beställa takrenovering av så pass gammal byggnad att kulturvårdande tillvägagångssätt behöver tillämpas (här funkar inte att skicka in någon som tycker att betongpannor är det enda rätta).
 
H
Låter dyrt.
Hur är skicket på undertaket?
Varför byta ut tegelpannorna?
 
H Haget skrev:
Låter dyrt.
Hur är skicket på undertaket?
Varför byta ut tegelpannorna?
Det handlar om byte av ett 10-15 tal brädor i undertaket (faltaket), samt mer eller mindre ny läkt på hela taket då den kunnat konstaterats försvagad på flertalet ställen följt av ny oljehärdad masonit.

Tegelpannorna är i ett knepigt skick med många frostsprängda pannor, och vi vill gärna återgår till enkupigt tegel för att matcha åldern på huset estetiskt när vi nu ändå väljer att göra taket som förhoppningsvis ska klara 50-100 år framåt.
 
H
Ok, jag tycker hursom det låter dyrt och hade i dina kläder plockat in fler offerter.
Via byggnadsvårdsföreningen lokala ombud kan du få tips på bra byggfirmor inriktade på traditionellt hantverk.
 
  • Gilla
1700-talsrenovering
  • Laddar…
Hej!
En snabbare och därmed något billigare metod är att används sig av takduk istället för Masonite. Vi använder själva den metoden på en av våra byggnader just nu.
Vi finns i södra Uppland, men utför tyvärr inte den typen av jobb åt andra.
 
  • Gilla
1700-talsrenovering
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.