Hej! Jag undrar om det är någon som kaklat själv i Älvsbyhus badrum och hur ni då gått tillväga. Man kan ju inte få förberett för kakling av Ä-hus utan måste förbereda själv. Tacksam för lite tips och erfarenheter!
 
Hej!

Vi ska bygga ett Ä-hus & deras hantverkare fixar gipsning av väggarna & kaklar åt oss. Fixar de inte så att ni kan ha kakel i köket heller?
 
Hej Sara! Nej, de fixar inte köket heller. Får ni betala extra för att de fixar väggarna och kaklar? Isåfall hur mycket? Ska ni ha klinkers på golvet också? Det blev många frågor, men frågar man inte får man inga svar! Var bygger ni någonstans och vilket hus? Lite nyfiken bara.
 
Vi ska bygga ett Tor i Karlskrona.
I vår kalkyl har Ä-hus avsatt 35000 för badrummet. Det ska täcka arbetet samt material. Vi ska klinkers i badrummet samt i hallen.
Här så samarbetar Ä-hus med ett företag som gör grunden mm. I priset till det företaget så ingår kakel & kakling av köket. Så egentilgen är det inte Ä-hus som gör det. Däremot är det säljaren till Ä-hus som har företaget. Hoppas detta inte blev för rörigt :)
Vilket hus ska ni bygga?
 
Hej Sara! Vi ska också bygga ett Tor!! Vi ska bygga det i Gnesta, i Södermanland. Det är väl så att ni har tur att säljaren äger företaget som gör grunden mm och att de också kan ordna med kakling etc. Vi har inte den turen! Istället får vi lägga ut det på något annat företag. Det var bra att få en liten fingervisning på kostnaden för badrummet. Vad räknar ni med att det totalt kostar med badrum, hall och kök (är det ovanför diskbänken?)
 
Hej igen! Kul att ni oxå ska bygga Tor. God smak måste jag säga :) Det verkar inte vara så vanligt med Tor. Inte här nere i alla fall. Vårt hus byggs i mars så vi har inte bestämt än vilket kakel & vilka klinkers vi ska ha. Så vi vet inte exakt vad det kommer att kosta. Vi räknar med att badrummet inte kommer att kosta mer än 35000. När det gäller köket så har vi ett totalpris till entrepenören på 136000kr & i det priset så ingår grund mm. Vi kan då välja vilket kakel vi vill till att ha ovanför diskbänken men om vi väljer ett allt för dyrt (mer än 1000kr/kvm) så får vi lägga till lite själva. När det gäller klinkers i hallen så har vi inte hunnit kolla så mycket på det än. Det som blir över av "badrumspengarna" kommer vi att använda till det plus att vi får lägga till lite själva.
När bygger ni ert hus? Vad ska ni ha för golv?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.