Hej alla idérika husbyggare :D

Vi ska eventuellt bygga ett Älvsbyhus modell Lodur och undrar om någon har tips på planlösning för övervåningen. Vi vill få plats med badrum och tre sovrum.

Hälsningar Inger
 
Vi håller just nu på att planera våran övervåning på ett Ä-hus.Det är ett sleipner(det största huset)
Vi har tänkt oss,ett sovrum,toalett,bastu,liten klädkammare och ett stort allrum.Hade tänkt ha ett sovrum till men det blev så trångt och instängt.
Tänk på att övervåningen är inte så stor som man kan tro.Svårt att ha tre sovrum.Dom blir pyttesmå.
 
Hej Inger,

Har ni tänkt ha ett allrum oxå på andra våningen?

Ett alternativ, om ni tycker det blir lite väl trångt, kan vara att öka dimensionerna på huset. De flesta husfabrikanter kan göra det till en mindre kostnad, nu vet jag inte vad Älvsbyhus kan göra, men någon eller några meter i längd och bredd kan göra underverk.

Ibland kan man få ideer ifall man inte är låst till ramarna...
 
Tack för svaren!

Tyvärr är det inte så mycket man kan ändra på hos Älvsbyhus, så huset har de mått det har. Det är en utmaning för fantasin att få ihop det till något bra.

Det kommer antagligen att bli ett litet allrum på övervåningen. Så litet dock att det nog mest är att betrakta som en hall. Det kommer dock att bli väldigt ljust eftersom vi ska ha en södervänd takkupa där.

/Inger
 
Inger,

Vet ej om detta är ett 1 1/2 plans hus eller ej men om det är det så kanske ni kan göra ett förhöjt väggliv eller göra om till två plans hus. På så sätt känns rummen större plus att man har lättare att möblera.

Lycka till.

//Anna
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.