Vet ej skillnaden på plastmatta och vinyl matta men stod iaf vinyl p den vi såg från tarkett.

Vi kommer lägga den i köket, allrummet och kanske hallen.

är det svårt att lägga själv och få det platt? Hur gör man med skarvar?
Vi ska slå väggen ut till allrummet så det blir mer som ett stort rum så där lär ju bli skarvar el är sådana väldig breda? Det konstiga är om man tittar nu så är det skarv i köket, men ej i stora allrummet?!

i allrummet är det först som en stor fyrkant nästan men sen fortsätter en liten gång i ena kanten där man kommer till fler rum. kan man köpa bara en liten bit där även om mattan som säljs kanske är jättebred el får man köpa flera kvm extra för man måste köpa typ fyrkanter?

vad brukar det kosta att ta dit en som lägger det åt en?
 
ingen som lagt själv och vet om det är svårt el vad det kan kosta att ta hit en mattläggare?
 
Allt är ju relativt. Har man ett mycket gott ögonmått och rätt verktyg är det inte särskilt svårt. Ofta brukar man vika plastmattan på mitten (efter att man skurit den så att den passar runt dörrfoder och lister o dyl) lägga på lim och borsta fast den med en piazzavakvast. Därefter viker man över den andra delen (den olimmande) och lägger lim på underlaget och sen "sopar" man fast även den andra delen, från mitten och utåt.

Så vet man vad man gör är det inte direkt svårt. Jag är inte golvläggare, men har lagt både klinker och plastgolv med gott resultat. Gäller bara att inte glömma svetsen om man skall skarva olika våder. Lycka till! :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.