Japansk lönn i kruka med röda blad som visar brännskador på topparna.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Japansk lönn i kruka med brända bladtoppar står utomhus i delvis soligt läge.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Har för några veckor sedan planterat en japansk lönn i kruka som står i skuggläge på förmiddag och sol på eftermiddag. Den växer med fina nya blad men redan befintliga ser brända ut i topparna. Tycker det är konstigt då den inte stått några längre stunder i stark sol. Bifogar bild. Någon som vet vad det kan bero på?
 
Det där är solskador. Nu vet jag inte vilken miljö den växte i innan du köpte den men om den kom direkt från växthus eller skuggig miljö så måste den avhärdas innan den utsätts för sol och blåst.
Japanska lönnar är inte solälskande växter, snarare lundväxter där strilande ljus och vandrande skugga ger skydd mot brännande sol. Solen från lunchtid och några timmar framåt vid den här tiden på sommaren är nog för stark för en japansk lönn. Är platsen också öppen för vindar blir det skador.
 
  • Gilla
Kalle B
  • Laddar…
Tack för svar! Den stod utomhus på plantagen vid inköp. Ska testa att ställa den mer vindstilla för den är nog mest utsatt för det här i blåsiga Göteborg. Hoppas den tar sig! De är ju så vackra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.